Волво Клуб - България

Full Version: Бобини за Volvo S40, 1.8?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Някой използвал ли е запалителни бобини, произведени от FAE? Някакви отзиви за тях? Или пък ако предложите нещо друго, което е по-качествено, освен в мото пфое. Бях взел от там преди 2 г. но се прецакаха доста бързо, въпреки че използвам само оригинални свещи!
Aз сменях скоро на втори и трети цилиндър.Оригиналните са марка Sagem.И с такава я смених.Около 90 лева струва.Виж в Скантех може да има.
Да, оригиналните са наистина SAGEM. Тези от МотоПфое са марка VALEO. В момента съм върнал старите бобини, които си бяха на колата, че тези от МотоПфое направо прекъсват, не е за вярване но изкараха само около 2 години и мисля 40-50 хил. километра. Не съм звънял на Скантех, но в електронния им магазин имат само Богикорд и то само едната. Аз искам да взема двете. Предлагат ми за около 120 лв. на FAE също и на BERU но значително повече - 210 лв. и двете.
Исках да попитам някой ако има наблюдения, кои да взема?
PS:Позачетох се из форумите и не са много положителни отзивите за SAGEM, доста дефекти са давали!
Когато търсих бобини разпитах на няколко места и ми казаха за споменатите от теб марки.Максималната цена беше 99 лева в Скантех.Иначе започват от 60 лева.Колко ще изкара новата на Sagem ще видим но поне е като тази която смених.От колеги научих, че бобината за втори и трети цилиндър е същата като за първи и четвърти само трябвало да се счупи някакво краче за да може да се монтира.
Колега от къде закупи бобината на SAGEM? Скантех?
SAGEM -> АутоХит -> 50 лева (с отстъпките, иначе не знам колко е)
Не.Ходих при Севдо в сервиза и той ми намери.Питай го(мога да ти дам телефона му).Иначе оригиналните свещи от МП и те са Sagem.