Волво Клуб - България

Full Version: Кой от къде ще пътува за НС 2012?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, наближава времето за НС 2012г. и в този ред на мисли е въпроса ми . Скоро не съм ходил на яз.Йовковци и не знам какво е състоянието на пътищата до гр.Елена. Ще помоля колегите от региона или тези, които имат някаква информация да я споделят. Поздрави на всички и предварително благодаря за отговорите.
И аз се чудя дали да не мина през Твърдица :roll: :roll: :roll:
Ако някой знае в какво състояние са пътищата да сподели, много ще е полезно за останалите
Пътя Твърдица-Елена принципно е непроходим. От южната страна си е асвалт, но преваляйки билото ще се натъкнете на един много гаден макадам (.. мисля, че така се казваше тоя вид настилка). Минаването му е възможно, но трябва да сте си прежалили окачването. Трапове и големи неравности няма. Моят съвет е да не минавате от там.
Мислех да пускам тема, в която да питам всички които ще ходят на НС, дали не бихте желали да се съберем във В.Търново като вид център на Бг. Така ще се съберем от София,Русе,Плевен,Варна и т.н. и ще тръгнем заедно за мястото на НС. Това е само предложение което може и да не уважите Smile но според мен ще е доста атрактивно и красиво да тръгнем макар и 20-30 коли заедно към крайната дестинация.
п.с. извинявам се,че не е по темата, ако сметнете поста ми за спаам моля да го изтриете.
Поздрави Виктор Smile
От Велико Търново до Елена има две основни пътчета за стигане до крайната точка. Така наречениете сред местните, стар и нов. Първият вариант е Велико Търново/Дебелец/покрай яз. Йовковци и гр.Елена. Това е така наречения стар път който е с хубава настила, тук там има поразбито от течащи води (..на няколко основни места за около 10-15 метра, като дължина.), но е доста тесен и изпълнен със завой. Но пък за сметка на това не е натоварен. Минавал съм много пъти от там и на едно ходене съм срешал по 4/5 автомобила в рамките на целия маршрут. Предимствата са, че е доста прохладен, има доста зеленина и не малко местенца за снимане. Относно този маршрут искам да поясня, че стигайки в Елена ще имате още километри за "биене" до въпросното място за НС. Другият път е Велико Търново/Шереметя(..внимавайте там има радар) и на разклона за Лясковец свивате за гр. Елена. Лошото тук е, че в доста голям процент този път си е разбит. Кърпен е няколко пъти, но е направен некачествено и подскоците са си явни. Скучен, няма нищо за гледане, но пък за сметка на това мястото за НС ви е по път. С други думи преди да стигнете Елена ще сте минали покрай въпросното местенце. Разгледайте картата за по голям ориентир, че аз ви го нахвърлях отгоре/отгоре.

Ако Аз щях да присъствам на национална среща, щях да избера първият вариант. Но това си е мое виждане. Естествено има значение и от кой край на България идвате, като тук говорим основно за северняците. За добрите възможности от Южна България до споделят други колеги.
Викторе, много добра идея. Аз съм ЗА
Със синьо е първият вариант който е дал Мартин а със червения вторият.Имах удоволствието да пътувам до Килифарево което е път вариант 1. и мога да потвърдя,че пътя е повече от задоволителен. Ходил съм и до Лясковец което е вариант 2 и мога да потвърдя, че до там пътя е отвратителен. Не знам как е след това и не мога да кажа, ако някой от колегите знаят пътя моля да споделят. Аз съм за вариант 1 Smile
Колегите от Стара Загора ,на мен не ми се пътува сама ,някой дали ще ме смести или да комбинираме нещо ?
Martin Petrovich Wrote:...

Сори за правописа по горе, но укъснявах :mrgreen:

Сигурен бях :mrgreen: , че на Виктор ще му допадне повече първи вариант. Но ако решите да правите сборен пункт и да се придвижите до мястото за НС в колона, то мисля, че вторият вариант е по подходящ.
Пътувал съм и по двата пътя и мисля че вариант 2 е със по малко дупки по кратък и по малко завои.( или поне със такова впечатление останах) Варненци се прибраха по него да си кажат мнението а и ако се събереме на Практикер да направиме колона ще ни е по удобно.
Pages: 1 2