Волво Клуб - България

Full Version: Запитване отностно S40 99-00 година
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
искам да попитам на какво се дължи, климатика на 5 степен да духа като на 2-3 степен и зимата да не топли достатъчно? Също така дали трябва да се сменя маслото на скоростната кутия,ако лоста на свободна при местене на ляво или дясно е затруднено, смисъл не се връща лоста рязко ами забавено.. и ако волана се тресе между 100-120 км/ч и после спира от крива джанта ли е или трябва реглаж? Маслото ми свети като има байри или като завива колата , доливам постоянно,трябва да го сменям нали ? Ако може да ми препоръчате марка масло , колата е на 320000км пробег, до сега съм слагал се на Волво от Мото-Пфое,ама скъпичко излиза.. и последен въпрос някой ако може да ме насочи за летни гуми 4бр. нови за марка и цена 195/60/R15!




Поздрави!
1. Задръстен поленов филтър, намира се под жабката.
2. На скоростната кутия маслото не трябва да се сменя според Волво, но като всяко масло смяната не е лоша идея, ако остане време и ресурс за това. Ако няма ресурс и ще се слага някакво масло за 5 лв по-добре да не се сменя.
3. Тресенето може и да е от джанта, може и гума, а може и реглаж. Започва се с реглаж и нататък по веригата.
4. Всякакво масло 5W40 върши работа, ако постоянно ще се долива - по евтино.
5. Гумаджията ще те насочи. Аз си харесвам Continental, цена около 230 лв.
volvos40t4 Wrote:и ако волана се тресе между 100-120 км/ч и после спира от крива джанта ли е или трябва реглаж?
И при мен имаше такава несигурност и тресене леко и след реглаж на преден и заден мост нещата се оправиха.
volvos40t4 Wrote:..и ако волана се тресе между 100-120 км/ч и после спира от крива джанта ли е или трябва реглаж?

Не е изключено и да е от гума. Също си провери и болтовете на джантите.


volvos40t4 Wrote:..някой ако може да ме насочи за летни гуми 4бр. нови за марка и цена 195/60/R15

Ако търсиш по бюджетно решение, разгледай моделите на Kleber. Карал съм с такива, на не един автомобил и съм доволен. И между другото са си линия на Michelin.

Например: KLEBER DYNAXER HP2 ..за парите си са супер Wink
Благодаря на колегата "joro74", беше прав за филтъра на купето, ако знаеш само какви лайна изкарах, целия филтър беше набит с такива като маслени нагари по него, уж сервизирана в Мото-Пфое пък един филтър не са сменили.. продухах го с компресор блъсках го половин час, сложих го и се усеща разлика, но днес ще ида да си купя, поразпитах магазините на Валео струва 31-32 лв , но май и фреон ще се пълни, ще видя как ще духа като го сменя изцяло..

A относно казаното от колегата "momcho00" ,колата преживя лек удар от към предница само от дясната страна бяха пораженията и сменихме всичко, цялата дясна предница. Джантата се счупи по ръба около 10-15см и не си заслужаваше нова за това я сменихме с друга... като са ми правили реглажа в Хит Ауто гр.Варна са сложили задна дясна джанта,защото беше с патерицата отпред.. Сега аз ще си отида лично да ми я качат на компютъра и да напраят реглаж като хората и без това ми се вижда леко разкрачена колата отпред и отзад .. и баланс на джанти ще направя като купя новите гуми..

Живи и здрави, благодаря много за инфото!