Волво Клуб - България

Full Version: Километража се ресетва
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колата е Волво S40'98, дизел и има доста странен проблем - след като е изминала някакво разстояние през деня, малко след като се изключи от контакт километража се ресетва към предварителната стойност. Тоест ако е била на 142000, изминава 10 километра, става на 140010. Изключвам двигателя и тя отново се връща на 142000... Интересното е, че отчета в дневния пробег си се отброява коректно.
Предполагам "при обработката за продажба" са прецакали нещо, но все пак - някой има ли идея от къде може да идва подобен проблем?
iasku Wrote:Здравейте, колата е Волво S40'98, дизел и има доста странен проблем - след като е изминала някакво разстояние през деня, малко след като се изключи от контакт километража се ресетва към предварителната стойност. Тоест ако е била на 142000, изминава 10 километра, става на 140010. Изключвам двигателя и тя отново се връща на 142000... Интересното е, че отчета в дневния пробег си се отброява коректно.
Предполагам "при обработката за продажба" са прецакали нещо, но все пак - някой има ли идея от къде може да идва подобен проблем?

Прецакан EEPROM... Обикновенно така се скапват, не можеш да запишеш друга стойност. Кофтито е, че с процесора е в един корпус. Wink
Или другия вариант като отива в Power Down режим по някакви причини не си записва новата стойност.
Огледай по буксите да не би да липсва някое захранване.
А при мен също има подобна ситуация. Даже имах пусната тема преди доста време.
При мен като дам на контакт светват цифрите на часовника и километража. Но са нулирани. Изминавам някакво разстояние. Километража си го отчита. Но при изгазване показанията на километража и на часовника стоят няколко секунди още и после изгасват. При повторно подаване на контакт показанията на часовника и дневния километраж са нулирани, а на общия километраж са върнати с 1 км назад. Например, изминал съм някакво разстояние. Километража е достигнал да речем 166 062,6 км. След гасене и повторно даване на контакт общия километраж дава показание 166 061,0 км. А дневния километраж и часовника са с показания 0.
Къде е проблема, има ли някой идея? И дали може да се реши със смяна на таблото?
Мерси, Tisho!
здравей
да започна от малко по-далече. Преди време си купих една IBIZA да ходя на работа с неа 1.9 TDI 115коня.---така един щаслив ден започна да ми се включва алармата когато си иска и спира.Можеш да си представиш какъв ужас-свири мига ...по всяко време на денонощието.Накрая как реших проблема махнах бушона на алармата (бушона е също и на интериорното осветление) е вече няма аларма но сичкое 6...Така след като махнах бушона започна да се случва същото нещо с километража.С целия борт комп.Всеки път като дам на контакт всичката информация е на ново.Рazxод на гориво, часовник, изминати км и т.н. об6тиат километраг не мърда показва си перфектно. назнам това дали ще ти свърши работа ..все пак seat нее волво, но пробвай погледни си релетата и бушоните.Може да имаш някои бушон с голям ампераг..просто разсъждавам....Успех:-)
Колега виш да не ти се ебава някоя от клемите на акумулатора!