Волво Клуб - България

Full Version: Има ли рибари ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги предполагам сред нас има запалени рибари (даже се сещам за 1-2-ма). Въпросната тема я отварям, за да можем да се похвалим с улова, да споделим места където има риба, начини на ловени и т. н. Общо взето тема за всичко свързано с риболова.

Първи да започна аз. Тази събота ходихме с моя приятел на платеното язовирче на Богров (8 лв. на пръчка) като хубавото там е че се знае че има риба, но не се лови лесно Wink. По миналата седмица пак ходихме там и нищо не хванахме, но тази ловихме на фидер с пелети и имаше доста голям резултат Big Grin.
[attachment=24812]
Това е моят шаран, който хванах (голяма борба беше около 20 мин. докато го извадя), но за съжаление нямахме кантар с който да го премерим, но предполагаме, че беше около 10 кг.
[attachment=24811]
Ето още една снимка с него Tongue
[attachment=24810]
Това е шарана на моя приятел. Предполагаме, че той беше между 2-3 кг. като с него също си беше борба Smile.
Доста доволен риболов беше този ден аз общо взето имах 3 кълванета за целия ден, но имаше и резултат Smile.
Това е за сега от мен.
Преди много години и аз бях доста зарибен рибар но после се ожених след това се роди и малката и нямах време за риболов. нО НА ПОСЛАДЪК СЕ ОПИТВАМ ДА ХОДЯ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ но за нещастие немога да попадна на подходящ водоем. За съжаление повечето водоеми около Варна са слабо зарибени и постоянно се пускат прежи в тях или арендаторите хвърлят химикали зада не яде рибата Молбата ми е ако някой знае подходящ водоем около Варна кадето човек може да си направи кефа да се побори с някоя трофеина риба да сподели.
Колега за съжаление навсякъде е така. Навсякъде се пускат мрежи и за това вече се прибягва към платени язовирчета, макар че съм много против тях. На теб щом ти е близко морето, давай на морето. На мен ми е малко далече иначе и аз с кеф бих практикувал и морски риболов. Иначе и всяко лято ходим с моите приятели и на р. Дунав, но за съжаление и там мрежите си казват думата. :evil:
Аплодисменти за хубавата тема !(въпреки ,че отсега ми е ясно кой е хванал най-голямата и най-много риба в тоя форум ) :mrgreen:
Имам една гатанка към морските рибари : Някой хващал ли е риба ,чието 2-ро (жаргонно )име е АГОНИЯ и ако е....нека сподели ! Big Grin
Абе намира се да ти кажа, тук таме понякой дето разтоварва с пръчка в ръка .Но последно време трудно може да ти направи кефа някое трофейно рибе, дори и на някои платени гьолове арендаторите те правят на шаран като си мрежосват водоема и куп други тарикащини и после ,,спортен риболов" , а относно свободните водоеми няма какво да говорим всеки знае, че са опосквани с мрежи, боми ,електронни въдици и какво ли не .
А с този 25кг. сом се борихме 40 мин. уловен на тес-2 с въдица, стръв попово прасе Smile
Ееее колега той е култов! Доста добро попадение сте направили. :o
Ако на някой му се лови динамично по морето,да се обади през сеттември ...Другото е чиста проба късмет. Big Grin
[attachment=24997]