Волво Клуб - България

Full Version: Volvo S40 2.0D / V50 2.0D
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Искам да си купя нова кола и се двоумя между Ситроен С5 2.0 HDI и Volvo S40 2.0D / V50 2.0D. Естествено в този форум няма да питам за Ситроен, но ще съм много благодарен ако ми кажете мнението си, като хора каращи Volvo, как са двата вида? Мисля да е автоматик. В този смисъл да ми кажете колко гори, как вози, автоматика добре ли е, не е ли, колко повече харчи от ръчните, кое е по-добре дизел или бензин и т.н. Да знаете, че съм лаик така, че всичко казано за тях ще ми е полезно. Благодаря предварително на всички.
От това към което си се ориентирал май няма за какво да се коментира дизел или бензин. Волвото е добър избор, но щом ще е нова не подценявай разходите за сервизно обслужване и прегледай отзивите от МП и АМК. Помисли си и за варианта да обиколиш дилърите и да погледнеш какво имат върнато лизингово. Има много коли, който са върнати, за да бъдат сменени с последните излезли модели и част от тях са на по 2-3 години - още в гаранция, в прекрасно състояние, а цените в пъти надолу от новата. Нов автомобил си назад с 30% от цената му още в мига, в който я изкараш от магазина. Успех!
Мерси за отговора Trol. Не съм се изразил правилно, под нова кола имах в предвид, че аз имам сега кола и искам да си купя нова, но не чисто нова Smile Иначе ще послушам съвета ти и ще го направя това. Благодаря за пожеланието.
Ако няма да караш над 50 000 км на година вземи си бензин. Като ти писне бензина ще се продаде по лесно. DPF филтрите на дизел са голяма мъка в България. HDI е по добър двигател от D5, но е по чуплив.

Автоматиците са 2 вида, Subaru и всички останали. Щом не е Subaru не те интересува какво е. Автоматикът по принцип харчи с около 1 литър по малко на градско от ръчните и с около 1, 1.5 литра повече на магистрала. Автоматикът си има специфична техника на шофиране, която трябва да се учи. Повечето хора само подскачат по педалите и после мърморят за разход, динамика и т.н.
Тези модели на двете марки са в различни класове. С5 е голяма лимузина, докато S40 е по-скоро малка, почти градска кола. Интериорът на S40 е добър, но няма нищо общо с лукса на Ситроена. Двигателите - дизел 2,0 са еднакви, което е по-скоро минус за C5. Тази кола е прекалено тежка за 136те коня. Моторът пасва добре на малкото Волво и се представя прилично в него. Ако нямаш дълги пътувания, нямаш много място за паркиране, не возиш 3-4 човека често и не държиш особено на прекалени размери и претрупан интериор, Волвото е добър избор. От друга страна, за еднаква цена, (предполагам), от Ситроен получаваш почти топ модела, с присъщите му купища екстри. Мисля, че заради изразената разлика между двата модела като клас, не би било трудно да определиш избора си. Трябва само по-добре да прецениш нуждите си.
Не съм карал автоматиците на тези модели, но по ревютата пишат, поне за Волво, че динамиката изчезва. Това би трябвало да важи в по-голяма степен за Ситроена, като по-тежък. Разходът на моята кола се разполага в диапазона 5,2 до почти 7л/100км, в зависимост от режима на каране. При С5 би трябвало да се добави 1л, заради голямото купе.
Благодаря и на двама ви!! Чудесни препоръки и съвети, ще се вслушам в тях.