Волво Клуб - България

Full Version: Катастрофи- участие, последици и начин на действие!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Колеги пускам тази тема за споделяне на това, кой в какви катастрофи е участвал, колко е пострадал, как е реагирал и какви са били последствията. Дано на никого да не се случва, но все пак никой не е застрахован и е добре да е предварително подготвен за да може да реагира адекватно и без паника в неприятната ситуация. Wink

Лично аз преди доста години ударих едно детенце на 5 години, странично в преден десен калник, по-скоро то ме удари, но на мен ми се изправи косата от ситуацията, а детето го закарах в спешен кабинет със средна телесна повреда. В последствие имаше две експертизи и се оказа че съм карал с 23-26 км/ч и не съм виновен изобщо в ситуацията, но 6/шест/ месеца ходих при дознателите и после в следствието за изясняване на случая.
Имам и друго участие в челен сблъсък със друга кола, ляв фар в ляв фар в последствие на което изстрелях другата кола на десетина мера в страни и назад, това при скорост около40-50 км/ч. и двамата бяхме еднакво виновни, да не кажа, че колегата беше доста по-виновен, но и тогава си имах "Каско" и понеже бяхме познати се разбрахме мен да ме "оправят " застрахователите, а него моята "Гражданска отговорност''. Неговите щети бяха смачкан ляв калник,спукана предна гума съдрана предна лява врата, смазана задна лява врата, спукана задна лява гума, смачкан заден ляв калник и още дребни такива. Моите щети преден ляв фар, мигач, броня, капак, калник :mrgreen:
И едно участие в което бях пътник и добре, че беше така и бях на задната седалка че удара в теглич на предната кола със скорост преди натискането на спирачката около 140км/ч не би ми била по вкуса, като се има в предвид какви глави се играха на предният прозорец, слава богу всички се разминахме със съвсем леки охлузвания, като за удара и лека уплаха :mrgreen:
п.п. Знам за някакво участие на Виктор в нещо по-зверско, но нека той да сподели :lol:
Лятото на 2008, края на юни, реших да заведа баткото на плаж.Така и не стигнахме до плажа в този ден.Но все пак оцеляхме!
[attachment=25148][attachment=25149][attachment=25150][attachment=25151]
Удариха ни с Рено клио с около 90 км/ч. в града на кръстовище.Номера на Рендето се беше отпечатал на мукавяната броня на Орела като щампа.Най-итересното в случая беше, че никой от шофьорите на колите които бяха спряли на кръстовището не слезе от колата си да помогне с нещо, поне да извадя детето си от колата(добре че беше с колан на задната седалка).В същия денслед като закарах оРЕЛА за скрап си купих Волвото!
Браво, похвално е, че имаш снимки и Орлето се е смазало за да попаднеш на вярната марка кола :lol:
Дидо, нека да не гледаме снизходително към други марки коли и да се правим, че нашите са недосегаеми за ПТП. И за да не счита мнението ми за спам ще споделя и аз. Преди 7г., сутринта в събота преди да потеглим за море отидох да взема опела си от гаража/тогава още не притежавах волвото/. По пътя от гаража до в къщи/ок.1км./ имах нещастието да ударя странично едно такси-лада 1600. Скоростта беше ниска и вината беше моя, но интересното беше, че на ладата дадоха фира заден десен калник , стоп и бронята се беше огънала на 90градуса назад . На опела бяха счупени само стъклото на десния фар, мигача и леко се бе изкривил калника в основата на фара-сложих прозрачно тиксо на фара и така отидох до морето и се върнах обратно, бронята дори не се беше вдлъбнала.Интересното следва.КАТ не сме викали, но бакшиша извика негови колеги и се започна се едно изнудване за пари....стигна се до 350лв. Аз като видях на къде отиват нещата извиках мой човек, на когото помня първите думи и до днес:"Има ли убит човек?", като разбра и той каква е работата се почнаха едни преговори и в крайна сметка купих на бакшиша заден калник, броня и с боядисването общо ми излезе 150лв. Опела/Кадет комби 1,3 моно инжекцион 44kW, 60к.с./ още стои в гаража и не го карам именно заради комфорта, който ми осигурява волвото. Имам и други одисеи, но тогава не съм шофирал аз. Поздрави на всички и безаварийно шофиране!
Аз извън градско на много нов и гладък асвалт на мокра настилка се попързалях с 80 км/ч и се спрях в дърво със страничното огледало.
Аз нямах и драскотина, разминах се със силна уплаха, а на дървото му падна кората.
Това което направих след като излязах от колата беше да махна клемата на акумолатора и да се отдръпна на растояние за да доида на себеси.
След това се приближих внимателно подуших дали има миризма на газ, бензин или на изгоряло . Като се уверих че няма опасност извадих триъгълника и го поставих на 50 метра от инцидента за да не дойде някои друг по същата процедура.
След това се обадих на приятелите се за помощ .
Ето и снимки от събитието.
[attachment=25160]
[attachment=25158][attachment=25159][attachment=25157][attachment=25156]
Ха-ха, я виж ти каква тема съм пускал преди години :o ...малко по-късно се е стигнало до това :x
[Image: IMG_20150317_200108]
[Image: IMG_20150317_200021]
[Image: IMG_20150317_200156]
Ето какво ми причини една крава в началото на миналия месец. А като казвам крава, нямам впредвид друга участничка в движението, ами 300 килограмово добиче, заедно със сестричките си, на пътното платно, на първокласен междуградски път, без пастир и най-хубавото - в тъмната част на денонощието :evil: . За щастие инцидента се размина само с материални щети (и то не много) от наша страна и минус една крава от стадото на един мърляч. В тази ситуация се оказа, че на обезщетение за нанесените ми материални щети мога да се надявам тогава когато върба, върже дюля. Въпреки, че собственика на животните беше установен и му беше съставен акт, вариантите пред мен бяха каско или частен съдебен иск срещу него. Каско нямам, съдебният иск беше безмислен, тъй като собственика има на негово име един чифт гумени ботуши 43-ти номер. Така де всичко е в миналото, важното е, че сме отново на пътя и единственото, което мога да пожелая както на себе си така и на вас са дълги безаварийни километри.
А, при мен беше "коч", но колата не ставаше за рентабилен ремонт, а аз след козметични забележки след седмица бях отново в боя в цялата си тигрова украска :mrgreen:
Лошото при коча е, че е нисък и целия удар ти е в предница, а понеже кравата е висока (пък и скоростта не беше малка) по-голямата част от удара ме е отгоре :? , отпред е само от краката. Не съм много сигурен, но си мисля, че рейлингите спасиха голяма част от тавана ми, тъй като добичето мина по целия таван, а има само малко вдлъбнато най-отзад. Ламарините се оправят, важното е да сме здрави и най-вече живи.
Ха, да, да сме живи и здрави, а "коча" беше човек, който посред бял ден в ясно и слънчево време заспал на волана и както карах с 90км/ч получих силен тласък "изотзадзе" кроше от еър бег в кратуната :mrgreen:
Pages: 1 2 3