Волво Клуб - България

Full Version: Купувам/търся скоби за пружини за лека кола
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Предварително се извинявам ако темата не е за този раздел и моля да бъде преместена където трябва.
Купувам/търся скоби за пружини за лека кола. Установих, че това е много ценен инструмент за смяна на тампони на макферсон, лагери и амортисьори в домашни условия примерно на паркинга пред блока. С един такъв инструмент за три часа се сменят двата задни амортисцора, а защо не и предните за същото време. Като знам каква е цената за смяна на посочените детайли по сервизите, колко пари вече съм дал на разни "майстори" за тези услуги и каква е "филосовията" на действията, направо сърцето ми се къса.
Питах по магазини, но никъде няма такава стока за продан или поне аз не съм попаднал на точното място.
Колеги ще ви бъда благодарен ако ме насочите към магазин или ми предложите скоби за покупка естествено срещу заплащане.
Благодаря!
колега, скоби има в бриколаж и практикер между 20 до 30лв, обаче нали се сещаш за тия пари са пълен боклук, хубави скоби са минимум 50лв с отстъпки, така съм чувал от приятели, но не знам от къде, трябва да търсиш специализирани магазини за инструменти - виж в нета, и най-важното е много да се внимава да не изпусне скобата, защото стават страшни бели, дори смърт - ако изхвърчи пружината и те удари в главата, предупредил съм те Sad
С този инструмент шега не бива!
Аз сменях тампон на макферсън зимата (лично) и бях взел хубави скоби от един познат в автоморга.
Хубавата скоба е масивна, което ще рече надеждна:
[attachment=25305]
[attachment=25304]
[attachment=25301]
А ето пример какво да НЕ правиш, ако нямаш роднина пластичен хирург:
[attachment=25303]
[attachment=25302]
[attachment=25299]

От къде да си купиш:
цък
УСПЕХ
последните 2 вида .плашат ..тва е от стил О колко сам прост....как им ражда ума на хората такива глупости...
Благодаря ви колеги за отговорите и предупрежденията ви относно работата със скоби менте. На истина е опасно да се работи със скоби менте и особено когато човек няма никакъв опит с тази дейност. Направо може да се "похарчи"! Видях как излита пружината от амортисьор, след като отвих гайката на амортисьора която затваря пакета на макферсона. Пружината беше много твърда от стандартното окачване на V40 /не нивоматното/ и тя изхвърли тампона, шайбата и гайката на 3-4 метра. Самата пружина не се изтреля и си остана на половина на амортисьора, само малко излезе напред. Естествено аз знаех за ефекта от това опасно развиване на затварящата гайка и бях насочил пакета при развиването й в безопасна посока. Така да се каже всичко беше под контрол.
Аз използвах скобите от снимката, даде ми ги един приятел. Едната резба е лява, а другата дясна. Не останах очарован от скобите, нещо бяха много груби с резба М16 и шестостен 17. Самите куки някак си са дебели и груби. Виждал съм в един сервиз скоби заводско изпълнение на които куките им се въртят около гайките т.е. те са на шарнир и по един такъв начин се самонагаждат около спиралата на пружината като се работи с тях. Без да се завърта куката около гайката всички усилия от натягането на пружината се поемат от резбата на гайката и шпилката. Искам да кажа, че има един момент на усукване който излишно натоварва резбите. Ако куката е на шарнир към гайката то този момент на усукване ще бъде минимален и няма да има това паразитно натоварване водещо до "изяждане" на резбата на гайката и шпилката.

[attachment=25309]

Ще се разходя из магазините който предлагат скоби за пружини и ще си избера най-добрите.
Благодаря.
Здражей колега отиди на битака и там разтърси по щандовете не по тези по земята там си купих аз такива като тези който колегата ти предлага за 32 от магазина аз от там ги взех за 20 или 25 лева не помня точно така,че отиди там и като влезеш през главния вход на Битака там има едни с въдици и от там надолу в дясто се пада сергия с такива скоби потърси там ако няма не знам аз от там ги купих мойте вършат страхотна работа и за под 2 часа сме сменяли пружини на старата вектра Big Grin ако не го уцелиш разтърси там по битака има много сергий за каквии ли не инструменти дет никъде не можеш да намериш Big Grin
Дано съм помогнал