Волво Клуб - България

Full Version: Причина за загуба на ток?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Здравейте, колеги! Днес ненадейно се оказах без ток в акумулатора и преди да предположите, че той е причината, ще кажа, че е на няколко месеца. Последно време си оставям копчето на фаровете постоянно включено. В този период забелязах, че при по-дълъг престой (24 часа и повече) пали по-мъчно, до днес, когато тотално отказа. Питането ми е, възможно ли е да има някаква утечка от копчето на фаровете? Не съм мерил още нищо, понеже още зареждам, за това не мога да кажа дали зарежда добре генератора, но мисля, че не е там причината. Приемам и други идеи, които да проверя.
Не са фаровете. Виж лампите в багажника дали не остават да светят на затворен багажник (прецакано ключе в ключалката). Другото което остава включено на загасена кола е запалката.
Другото от което съм патил е незатворена жабка.Мен ме спаси само това, че и там съм със светодиодна лента и това, че си е светила две седмици не се оказа фатално.
Много благодаря за идеите! Още сега ще ги погледна тези двете.
И двете не светят.
Лампата в краката на шофьора? Като не е затворена докрай някоя от вратите си свети...
Само да добавя, че лампата на жабката свети, ако не е затворена добре вратичката. При добро затваряне няма проблем, но тук всички сме в сферата на предположенията, причината може да е някъде другаде. Поздрави и успех в локализирането и решаването на проблема.
Да, колега, проверих жабката. Като затворя вратичката си бута чопчето и гасне. Говорих с един приятел, който каза, че ще измери консумацията, за да видим дали нещо консумира на неработещ двигател. За днес бяхме приказвали, ама много жега и не исках да нахалствам, да го опъна на слънцето да мерим тоци. Smile На този етап си пали добре, няма признаци на изтощаване, но започнах да си гася фаровете. Като измеря как зарежда и дали консумира нещо, ще пиша пак.
Един ампермер и започваш от акумолатора(Не да му мериш тока който може да даде разбира се Wink ).
Нямам амперметър, а и да имах щях да го дам на някой, който си разбира от работата. Smile Дано утре е по-хладно да викна комшията да си каже експертното мнение. Smile
Благодаря за предложенията, колеги!
Pages: 1 2 3 4