Волво Клуб - България

Full Version: да си купя ли V70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте на всички, решил съм да си сменям V40ката с V70 2.5tdi 1998 ръчка, какво бихте ме посъветвали за този модел и общо взето какви за вашите мнения, оплаквания и съвети. Благодаря ви много.
по добре гледай за D5 според мене. Wink

Успех!
Преди едни 5-6 години много исках А6 (тая на базата на 100, но така и никога не си купих...) и в Ауди форума тоя двигател го водеха като вечен, не знам до колко е вярно, но и той беше 1 от първите с 6та скорост! Говореше се, че държи яко на бой. Ако аз трябваше да избирам щях да разсъждавам - по-добре изпитаното 2.5тди от 1вото Д5 Wink
аз пък знам за този двигател че е доста зле като цяло. Мой колега имаше точно такава 6-ца и постоянно нещо и имаше докато накрая взе, че я продаде и сега кара японски автомобил. Подръжката му не била много скъпа в сравнение с D5 обаче. Всички А6-ци с този двигател ми правят мн. лошо впечтление: първо с шумната си работа и второ с якото пушак който излиза макар и да не се натиска толкоз газ.
двигателя е много здрав, имах такова v70 2.5 tdi, върви много добре ако турбината не е заминала, не колкото д5 но си е ок, не харчи много...... не съм правил нищо по него за годината в която го карах.
Малко е по шумен от 2.5 тди V6, но не е болка за умиране. Това се сещам в момента, ако имаш някакви въпроси питай.
momk0 Wrote:аз пък знам за този двигател че е доста зле като цяло. Мой колега имаше точно такава 6-ца и постоянно нещо и имаше докато накрая взе, че я продаде и сега кара японски автомобил. Подръжката му не била много скъпа в сравнение с D5 обаче. Всички А6-ци с този двигател ми правят мн. лошо впечтление: първо с шумната си работа и второ с якото пушак който излиза макар и да не се натиска толкоз газ.
според мен колега бъркаш двата двигателя единия е 2,5 тди 140 коня като на волвото и го слагат на ауди а4 ц4, а смотаният е 2,5 тди 150 коня V6 който го слагат на а6 ц5 купе, и е така наречената лейка, където постоянно тече
А има и А6 2.5 TDI V6 163 коня и 180 май имаше..
momcho00 Wrote:А има и А6 2.5 TDI V6 163 коня и 180 май имаше..
Има и 155, като всичко над 150 е уж с отстранени дефекти, въпреки че пак се разтична на 300хил. :mrgreen: , но това не засяга дилемата на колегата Wink
Въпросният 2.5тди е 5 цилиндров редови. Имаше една ес80 на колегата ДОКО с такъв двигател и с чип (по спомени), към него може да се отправят въпроси предполагам. Иначе здрав дизелов двигател + чип не ми се струва лоша идея, ако 140кончета малеят.
Значи двигателят доколкото разбрах е надежден, което ме устройва. Бих искал да знам ходовата част как се представя по нашите пътища и дали е издръжлива, защото от сегашното v40 съм останал доста разочарован, а аз я взимам за да си върша работата с нея. Иначе комфортна ли е като цяло ?
bong_666 Wrote:Здравейте на всички, решил съм да си сменям V40ката с V70 2.5tdi 1998 ръчка, какво бихте ме посъветвали за този модел и общо взето какви за вашите мнения, оплаквания и съвети. Благодаря ви много.

Недей ве пич,знаеш ли кво ще ти е гадно да се качиш на по-голяма кола Big Grin . Шегувам се разбира се,но ако искаш погледни тази тема : <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=20977">viewtopic.php?f=12&t=20977</a><!-- l --> . Колицата е на Виктор от Плевен от клуба с никнейм Vin_Diesel и се продава в момента.Колегите които бяха на националната тази година и я видяха и могат да споделят впечатленията си както и самия Виктор ще ти каже всичко за нея.На мен лично ми харесва много комбинацията от точно този модел с този мотор и светлия кожен салон при тази кола.Колицата понавървява прилично,някъде из темите Виктор беше писал за скорости над 200км./ч.но не помня точно колко беше Big Grin .

А да,S 80 - ката на Доко наистина е със същия мотор и чип и е около 180 коня и лети ниско над земята :mrgreen: .Доколкото съм чувал мнения от хората за този мотор то отзивите винаги са били добри,но все пак всичко зависи и от поддръжката
Pages: 1 2