Волво Клуб - България

Full Version: Високи обороти на с40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, искам да попитам за проблем с моето С40. От известно време ми вдигна оборотите и под 2000 не ги сваля дори и при загряла кола. Почиствах мотора за празния ход но проблема си остана. Преди бях със спортен филтър но сега съм си с оригинален, може ли при смяната да съм повредил дебитомера или проблема е друг, благодаря предварително.
Имаш скъсан вакумен маркуч и смуче въздух отнякъде.
Днес ги прегледах всичките, един намерих за смяна но ми се стори че не тегли от там много въздух- маркуча е някъде до мотора за празния ход и отива към дебелия маркуч за въздушния филтър. Ще ги прегледам пак по добре всичките на ново, дано да открия проблема. Може ли да е от датчика за температурата, но преди даже и зимата на студен двигател повече от 1500 не е качвал. Забравих да кажа че сега когато дам по рязко газ и забоде муцуна и след това се изстрелва, мислех че са свещи но все пак нямат връзка с оборотите. И разхода ми се е покачил сега, от доста време го карам в това положение.
При проблем с датчици държи около 1200 оборота на празен ход. За да отиде на 2000 отнякъде смуче въздух.
Благодаря ти Жоро74, още утре ще го прегледам наново всеки маркуч и скобите, може и някоя по хлабава да има и да не съм я огледал добре. Надявам се проблема да не е по електрониката.
Проблема си остана след смяна на 2 вакумни маркуча. Оборотите пак се движат на 1600 или 2000, и пак си заглъхва след като дам по рязко газ. Прочистих и дроселовата клапа, възможно ли е ако нещо не съм направил както трябва и да не затваря плътно и всичко да идва от това.
Маркучите са повече от два.