Волво Клуб - България

Full Version: Миризма на бензин в купето
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги помагайте!!!
От няколко дни усещам миризма на бензин, но се появява епизодично. Направи ми впечатление, че мирише при по продължително каране със скорост около 100-120км /ч. Загубата му е доста малка, но я има. Огледах маркучи и тръби, но не обстойно/това ще направя съвсем скоро/. Да спомена, че се усеща при каране на газ и бензин. Нямам проблеми с палене и работа на двигателя. Направи ми впечатление увеличения разход на газ/може и да си въобразявам Big Grin /. Не видях теч от резервоара. При спускане на скорост и използване на мотора като спирачка - миризмата изчезва. Даите мнение колеги, различно от протрити и спукани маркучи и тръби.
Благодаря предварително!
V40 1.8б 1997г.
Ако нещо съм изпуснал-питайте Big Grin
Предполагам че ти се е прецакал регулатора на налягането на рейката.Има такава тема.
ico_kosara007 Wrote:Предполагам че ти се е прецакал регулатора на налягането на рейката.Има такава тема.
Да колега, изчетох я цялата, но няма признаците описани там. Погледнах и него - не се виждат течове и паленето си е ок. Може би трябва да издърпам маркучето да видя дали тече?
Здравей колега с Volvo S40 1.8i съм и при мен е същия проблем смърди та се не трае. Откри ли проблема?
През далечната 1986 година както си карах Москвича изведнъж ми замириса на бензин и малко след това започнаха да излизат пламъци изпод капака на двигателя. Той Москвича поначало леко си миришеше, та затова докато загрея какво става ми изгоря цялата ел. инсталация заради едно спукано гумено маркуче. Оттогава изпитвам ужас от миризмата на бензин.

Точно 20г години по-късно през 2006 както си карах демократичната западна кола Пежо 605 усетих миризма на бензин. Този път веднага скачам вдигам капака - нищо. И така доста пъти, докато накрая вече съвсем стресиран се сетих да откача маркуча за обратен ток на бензина и така загрях че не ми бачка клапана за налягането в шината. Маркучът за входящия ток се надуваше като балон, докато накрая се пръсна и оля всичко с бензин. Ами добре че стана пред очите ми и успях да предотвратя пожара този път.

Практиката показва че колкото и да се усъвършенстват автомобилите, гумените маркучи за бензина се си все същите.
Аз съм с С60, но имах подобен проблем, незнам как е при С40 резервоара. Оказа се леко спукана пластмасата на помпата, и като се махна задната седалка се видя как леко сълзи.
ktt74 Wrote:Здравей колега с Volvo S40 1.8i съм и при мен е същия проблем смърди та се не трае. Откри ли проблема?

Открих проблема с миризмата на бензин :evil:
Тъпите ГАЗАДЖИИ като са пробивали дупки за да хванат шините на бутилката са направили доста хубава дупка в багажника и от там право в резервоара :evil: Колата е купих от София и газовата уредба МЕГАДЖЕТ е слагана в София. Софиянци сигурно знаят коя фирма представител на МЕГАДЖЕТ :!:
Уредбата е супер НО фирмата инсталатор бягайте далече :!: