Волво Клуб - България

Full Version: Място на производство
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Привет на всички!
Не знам колко хора споделят интереса ми,но лично аз съм любопитен да разбера къде са произведени колите на хората,участващи във форума (в това число не само S и V моделите,а и всички останали модели Volvo,чиито собственици биха желали да дадат мнение). Знаем,че от много години,с напредването на технологиите,става все по-лесно чисто технически да откриеш автомобилен завод където поискаш (...както и да си го раздигнеш,щом прецениш,че вече не ти е на сметка,оставяйки след себе си стотици безработни)... Но да оставим това,последното на икономистите и социолозите. По този начин ми беше интересно да разбера,че автомобили Volvo са били сглобявани, освен на традиционните места - в Швеция,както и в Холандия,Белгия и Китай - също така и в Канада,Тайланд,ЮАР и прочее екзотични места... Така че - имате думата. Специално моето Volvo е "made in Nedcar - Netherlands.
...Мойто, в Гьотеборг.
made in Belgium. Завода в Канада е в Нова Скотия, но не съм виждал Волво от 90те години насам да е правено или сглобено в Канада.
Всички S/V40 за Европа (без Швеция мисля) са правени в Холандия до 2004та.

Завода в Холандия е бил на DAF, Волво купува DAF и наследява завода през 1972а. 1990та обявява завода във фалит. Холандското правителство се намесва и урежда сделка с Мицубиши. Завода става собственост на холандското правителство, Волво и Мицубиши. През 1999а холандското правителство продава дяловете си на Волво, през 2001ва Волво ги продават на Мицубиши. Мицубиши продължават да сглобяват Волво до 2004а.

В завода след оттеглянето на Волво се сглобяват
Mitsubishi Colt
Smart Forfour до 2006та
Mitsubishi Outlander от 2008ма
Citroen C-Crosser
Peugeot 4007
joro и ти не позна, всички волва са правени в македония Big Grin Big Grin Big Grin
е и доказателство моито къде е правено.
То Холандия е македонска затворническа колония. :-) Целта е била да отводняват до суха връзка със Северния полюс за да може македонците да си слагат китеници от бели мечки в местната марка Волво, но Тито прекратил проекта за да няма конкуренция на Застава. :-)
S80 правено в Гьотеборг (под секрет разработено и тествано в Скопjе) Big Grin
Моето е от Белгия
made in Belgium
И моето е от Gent, Белгия.
Pages: 1 2 3 4