Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за .....
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Мой познат си "чипоса" S80-ката и ефект нямало почти никакъв. Върнал се чиляка при майстора си и човека му казал да почисти мястото от където се връщало излишното гориво или недойзгорялото гориво ... ще излъжа точно /подразбира се че не съм вещ в областа на автомобилите/ След почистването на съответното място разлика в поведението на колата имало голямо. Колата е 2.5ТД. Моята е 1.9ТД 98година. Някой който знае за какво иде реч би ли споделил къде се намира това "нещо" на моята кола. Благодаря.

п.п. в сервизната книга на шкода октавия 2002/3 пишело че това нещо трябва да се прави на 60 000км

п.п.2 Моля да ме извините ако съм написъл глупости но това са неща който са коментирани в мое присъствие и бих искал да знам повече по темата. спорен ден.
Ами мисля си че това е маркучето за '' излишното гориво '' (обратната нафта) , което гориво отива в резервоара пак.Рових във VADIS-a но не го намерих , ако някой колега намери точно този чарк да сподели.Така ще ти стане напълно ясно.
благодаря за отговора, но мисля че е нещо пряко свързано с горивната смес или незнам и аз ..... няма логика колата на приятеля ми да е вървяла по малко преди почистването на съответното място. Май въпроса ми може да се задъде и по друг начин : Кое около помпата, дюзите и тн. трябва профилактично да се почиства ?
На твоят двигател нищо. 2.5 ТДИ на ауди също няма нищо за чистене по пътя на нафтата. Нещо друго са чистили. Цялата история е някаква глупост, даваш пари за чип тунинг и няма ефект, чистиш нещо и върви, с мръсно или чисто нещо чип тунинга трябва да се усети. Най-вероятно са му оправили тунинга и са го баламосвали.

По принцип се препоръчва източване на водата от горивния филтър ако филтър е предвиден за това (има цивка отдолу на филтъра).
горивния ми филтър е на 1000 и малко километра, а стария беше в окаяно състояние. може и глупост да е цялата история