Волво Клуб - България

Full Version: Помощ за фарове за мъгла на V40.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Здравейте колеги, преди два дни си закупих комплект фарове за мъгла от МП и днес успях да ги монтирам на колата. В комплекта имаше два халогена, две закрепващи пластмасови конзоли, копче и 4бр. болтове и шайби. До тук всичко добре, ама опита ми да ги накарам да светят се оказа неуспешен. Окабеляване на колата имам, явно проблема е или в някое липсващо реле или в копчето за включването им. Моля някой колега, който се е сблъсквал с проблема и знае начин за решаването му да сподели. Предварително благодаря на отзовалите се.
Според схемата задната светлина за мъгла и предните са от двойно реле което се намира зад бушоните в купето. Аз имам фабрични фарове за мъгла и предните и задните са през отделни малки релета като това за клаксона от кутията при двигателя напук на схемите.

Свали едно малко реле от тези при двигателя и му търси място под таблото докато светнат.
Благодаря ти Жоро, жив и здрав да си!!! Още утре ще направя пробата. Спомняш ли си къде е точното място, в което да поставя релето от клаксона или да пробвам наред?
Пробвай наред, при мен всички дупки за релета са заети и не знам кое за какво е.
Липсващи също са предпазител/и, реле за управление. Wink
Благодаря и на двама ви! Утре ще правя опити. Лека и спокойна вечер!
Не можах да изровя нищо съществено от Вадис по въпроса.
Но поне предпазителите трябва да ги има описани на капака над тях кой за какво е.
Днес проверявах предпазителите - тези при двигателя и тези в купето. На никой от тях не пише, че са за фаровете за мъгла, но поне нямах изгорели Wink :mrgreen: . Предполагам, че наистина липсва реле, защото при натискане на копчето за задната светлина за мъгла се чува щракане на реле, а при опит за пускане на фаровете за мъгла ни дума, ни вопъл, ни стон :mrgreen: .
100Y0 Wrote:Днес проверявах предпазителите - тези при двигателя и тези в купето. На никой от тях не пише, че са за фаровете за мъгла, но поне нямах изгорели Wink :mrgreen: . Предполагам, че наистина липсва реле, защото при натискане на копчето за задната светлина за мъгла се чува щракане на реле, а при опит за пускане на фаровете за мъгла ни дума, ни вопъл, ни стон :mrgreen: .

Не човек а желязо - първо табло с инфоцентър,после калобрани,сега пък фарове за мъгла...,питам се докъде ли ще стигне всичко това :roll: .

СПААААААААМ Big Grin
[attachment=25974]Станчо, сега следват лети джантички, като тази, а за после ще видим :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pages: 1 2 3 4 5