Волво Клуб - България

Full Version: Нов във форума
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте , от седмица търкалям V40 1.9 мотор 99 набор . Личните ми впечатления , като за начало са добри . Всъщност колата ще я кара повече жена ми , но сервиза е от мен Big Grin ! Днес , след смяна на втулките на скоростния лост , вече съм пасажер !!! Имам питане : тампоните на задните амортисьори подлежат ли на смяна или ще се взимат нови ?
Я ,какво гостоприемство ! :roll:
Не че не сме гостоприемни, просто не сме медиуми.... няма как да знам в какво състояние са ти задните тампони, и противно на някои по-масови форуми тук коментарите от типа "върви на врачка" "разтропал си се из-отзад-зе" и т.н. цветущи са ни чужди.

Сподели по-подробно, защо си ги нарочил. При какви обстоятелства, какви симптоми дават и т.н. Само така можем да сме ти полезни.
УСПЕХ
Vanko77 Wrote:Я ,какво гостоприемство ! :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ами честита придобивка,

Заповядай на някоя среща. Smile
Благодаря ! Не съм ги нарочил ,но след демонтиране на амортисьорите , тампоните във вертикал са посмачкани , докато самите амортисьори са в перфектно здраве . Технически съм грамотен и ръцете си ползвам по предназначение , но тази ситуация ме озадачи . Заради това и питам , да ли някой е сменял долните тампоните ? А на среща задължително ще се ходи , след като го понагласим Вола !!!
Имаш предвид тампона отдолу, откъм окачването. Не горния. Мисля че няма директна резервна част на долните, но ако вземеш размерите може да се намери заместител предполагам.
M-да , за него става въпрос . Поогледах цените , и се оказа , че са на приемливи цени . Предишната каляска беше ауди А6 и там си беше ма-а-алко цифромания поддръжката !!! Четох темата за амортисьорите : пет човека - пет мнения , което си е нормално , но ще търся някакви за по-комфортна возия . Тези шведи сложили малки , че и низки гуми , явно не са си правили сметка , че колите им ще се карат в България !!!
Vanko77 Wrote:M-да , за него става въпрос . Поогледах цените , и се оказа , че са на приемливи цени . Предишната каляска беше ауди А6 и там си беше ма-а-алко цифромания поддръжката !!! Четох темата за амортисьорите : пет човека - пет мнения , което си е нормално , но ще търся някакви за по-комфортна возия . Тези шведи сложили малки , че и низки гуми , явно не са си правили сметка , че колите им ще се карат в България !!!

Ако искаш комфортна возия от зад си сложи нивоматни амортисьори. Колкото повече товариш колата, тя повече отива нагоре / не кляка/. Малко са скъпички, ама щом си фен като мен на возията значи ще се потрудиш да си доставиш конфорт. Иначе аз продавам <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=49&t=22957">viewtopic.php?f=49&t=22957</a><!-- l --> задни амортисьори SACHS в гаранция. Ще прочетеш темата, в нея има и линкове и ще разбереш как седят нещата със задните амортисьори. SACHS наистина са добри амортисьори за нашите пътища които са полигони за танкове /особено софииските улици/. Само гумения тампон който е в ухото на амортисьора не се продава, той си е част от него. Заводски е вграден и изпечен към корпуса /ухото/ на амортисьора. В него има вградена втулка. Но това не означава, че с малко усилия и вършещ работа подобен тампон не може да сесмени стария който е "сдал багажа". Тук става на въпрос, че не се предлага като резервна част този тампон за смяна. Но щом тампона ти е заминал си представям в какво положение са ти амортисьорите /задните/. Ти прави ли на колата тест на амортисьори за да им видиш работоспособността? Успехи
Благодаря за мненията , няма да се товари - имам товарен бус . По горе писах , че са добре амортисьорите , но тампоните са дали фира . Понеделник ще се сменят с нови .
Има работилници които изработват всякакви тампони. Някои от тях строго са се ориентирали към правенето на автомобилни такива. Аз лично бих занесъл амортисьорите за подмяна на тампоните вместо купуването на нови.
Pages: 1 2