Волво Клуб - България

Full Version: Замъгляване на фара
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте,

откакто взех колата на левия фар има едно замъгляване. Оказа се,че е от вътре. Опитах се да махна стъклото,но трябваше да откача целия фар,за да го направя и се отказах. Все пак само като го откачих отгоре опитах да го изтрия с парцал,но не се изчисти. Самото стъкло е замъглено като пластмасовите фарове на някои автомобили. Някой имал ли е такъв проблем и може ли да сподели има ли оправия освен смяна на стъклото?

Поздрави!
Махни капачката отзад и го остави така няколко часа. Ще изпари водата и ще се оправи. Ако замъглява и след това ще трябва да го свалиш и да уплътниш стъклото.
Аз имам абсолютно същият проблем при това от същата страна!

Ходих при "Geraka" известен в Фолцваген форума с това, че успява да рециклира всякакви фарове с голям успех!
Той ми каза, че въпросната мъглявина се дължи на изгарянето на фолио залепено на вътрешната страна на фара. Въпросното прозрачно фолио обаче много трудно се махало и при премахването му стъклото губи част от прозрачноста, която не може да бъде възстановена - поне аз така разбрах...

Решението е: Ново стъкло - 85лв или втора употреба.
Аз си намерих и в края на месеца ще го сменям а с него ще боядисам и инсъртите около рефлекторите в черно. :p

Успех!
@joro74 - не е влага това за съжление Sad Явно е точно така както казва колегата momk0. Май ще се купува ново стъкло. Колега,можеш ли да ми кажеш къде си гледал тези стъкла за 85лв?
в Скантех: <!-- m --><a class="postlink" href="http://scantech-bg.com/index.php?m=320&lang=1&category=&pc=&prodid=7914">http://scantech-bg.com/index.php?m=320& ... rodid=7914</a><!-- m -->
Понякога изгоряла крушка е способна да направи точно този ефект. Свали стъклото и пробвай да го почистиш.
А това с фолиото ми се вижда крайно несериозно. Не можеш да подобриш прозрачността на един материал залепяйки фолио на него...

Offtopic:
momk0 снимката от аватар-а ти определено кефи.
Преди време си търсех стъкла и по разни каталози излизаха със и без лак от вътрешната страна, лака се водеше Anti-glare. Доколкото разбрах тези монтирани в завода са лакирани, а нелакираните са по-евтини заместители. Но това е информация за стъклени, а не за пластмасови стъкла.

Бях си правил експеримент да сложа стъкло на Hella на фар Depo и доста от сиянието около фара изчезна.

За пластмасовите знам, че имат лак отвън. Мой колега полира пластмасови фарове и изкараха около година преди пак да потъмнеят.
И сега идва въпросът: До колко стъклото оказва влиание за разсейването на снопа лъчи при кристалните фарове :?:
Другата седмица ще имам време и ще го сваля стъклото. Ще пробвам първо да го зачистя и после ще видя какво става с паста за полиране. Ако стане - супер,ако не най-много да го направя още по-зле,но така и така ще се сменя не пречи да пробвам. Ще пиша какви са били резултатите! Smile
Реших проблема собственоръчно. Оказа се,че наистина има фолио от вътрешната страна на стъклото което предполагам заради нагряване се е замъглило. Опитах да го полирам с паста за полиране (червената костенурка) и в интерес на истината замъгляването почти изчезна,НО понеже самата паста е доста абразивна стана малко замъглено цялото стъкло. Виждаха се малките драскотини от пастата. Предполагам ако имах и паста за блясък можеше да ги загладя и да стане супер,но нямах. Затова реших проблема радикално... сипах коресилин в стъклото и започнах да търкам...след доста време търкане успях да сваля фолиото и чудо... стана даже по-добре от другия фар.
Pages: 1 2