Волво Клуб - България

Full Version: имам няколко въпросчета за V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
колеги съжалявам ако тази тема се повтаря но не можах да намеря това което ме интересува. Искам да си закупя Волво V40/S40 бензин 1,8 която да бъде в интервала между 1998 и 2002.
Интересуваме кои от двата варианта на двигателите да гледам (този преди 99 или след) и въобще на какви проблемни места да обръщам внимание.
Ако някои може да ми каже имат ли пръст Рено все още в тези модели и ако имат до каква степен е то
Няма някаква съществена разлика между двигателите. Този след 1999а е с различен компютър и някаква система за промяна момента на отваряне на клапаните според оборотите. Двигателите нямат известни фабрични ядове. Двигателите са на Волво. Двигателят 2.0 преди 1999а е монтиран в някой модели на Рено (N7Q е кода му в Рено).

Скоростната кутия M3P е на Рено. Слагана е в колите преди 1999а.
някъде бях чел, че възникват проблеми със скоростите които също бяха на рено тези проблеми имали ги ?
Проблеми чак не. Понякога семеринга на скоростната кутия протича след дълго седене което може да се види при купуване и едни пластмасови втулки на механизма на скоростния лост се износват .
явно за този проблем съм чел. Първа предавка не иска в влиза
Понякога пета, понякога първа. Преди да започнат да не влизат минава доста време с трудно включване.
Аз знам,че моят двигател е на Мицубиши,което не е за чудене,при положение,че двете коли са сглобявани заедно. Също и окачвнето е японско.
Пламен Дянков Wrote:Аз знам,че моят двигател е на Мицубиши,което не е за чудене,при положение,че двете коли са сглобявани заедно. Също и окачвнето е японско.


Здравей колега, ако на капака на двигателя на колата ти пише GDI, то той със сигурност е на мицубиши, ако не пише е на волво. Лека вечер от мен.
само внимавай на единият от двигателите им не е препоръчително слагането на газова уредба.
прочети на кой --просто не съм привърженик на бензиновите коли.