Волво Клуб - България

Full Version: термостат
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте колеги ...понеже в Събота мисля да си сменя термостата и антифриза .... моля ви кажете ми какъв термостат да си купа на коя марка.....
Behr, Wahler или Behr с надпис Volvo от Мото Пфое. Не взимай Gates - нямат модел за S/V 40 бензин. По магазините предлагат един модел, който е с по-ниска температура на отваряне.
днес бях в auto help и ми предлагаха Wahler на 18 лева на 90 градуса и друг за 37 на 92 не можах да разбера ква е разликата. А болтовете на корпуса с Т40 - еврейска звезда ли се отвъртват ????
Да, с T40 се свалят. Оригиналният е на 90 градуса (температура на отваряне). Вземи и уплътнение за термостата ако не върви с термостата. При слагане не затягай много - лесно превъртат в алуминия.
Благодаря ти много за бързия отговор..... надявам се да се справя .... Smile
Супер , и аз таман се чудех какъв термостат да взема , а някой знае ли каква е цената в Мото-Пфое ? И Колко литра събира системата на b4204s ?
54 лв + 4 лева уплътнение, 6.5 литра антифриз.
joro74 Wrote:54 лв + 4 лева уплътнение, 6.5 литра антифриз.

На це-70-та е 56лв. от МП взех си BEHR за около 20лв. с отстъпката и по 15лв. литъра антифриз (бие на електриково зелен цвят) на оригиналния ми пишеше VOLVO 90 гр. новия е на 92 разлика не виждам абсолютно никаква ...
Днес смених термостата и антифриза , взех си Wahler термостат за 17 лева от Auto1 които отваря на 92 гр. Но ми го дадоха с друго уплътнение с но бях решил че ще бъде оригинално уплътнение и се разкарах до мото-пфое в Люлин и там взех последната бройка , което струваше 8.56 лв.