Волво Клуб - България

Full Version: Вибрации в предното колело на V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
от около година съм собственик на Volvo V40 1.9TDI 1999година и съм много доволен от количката.

Преди няколко дни скочих в една "дупчица" и от тогава при натискане на спирачките се усещат странни вибраций ,съпроводени със странен звук (сякаш стърже метал в метал) в предното ляво колело. Свалих гумата огледах диска и накладките всичко си е както трябва с изклиючение на вътрешния таз който е изкривен вероятно от същия инцидент. Диска и накладките са сравнително новички, сменени преди около 10 000км.

Завъртях колелото със целия диск на ръка. Върти се свободно до един определен момент в който при завъртането му буквално блокира и се върти много трудно. Това е в рамките на няколко градуса от завъртането на диска , след което отново се върти свободно.

Питането ми е свързано с възможните повреди по колелото, коя част може се е изкривила ?
В понеделник ще я водя на "доктор",а аз не разбирам много от автомобили. Притеснявам се да не ме накара да сменям неща който не са за смяна.

Благодаря!
А оправи ли вътрешния таз? При мен също е изкривен и опира в ръба на диска в завой. Много е труден за изправяне, има странна форма, твърд е и пружинира и се връща при изправяне. не знам защо, но при завой ръбът му се доближава да диска, а при изправяне се отдалечава. За съжаление, за да се свали трябва да се свали главината.
При мен от долу разстоянието между диска и вътрешния таз отдолу е около 2 мм а отгоре е цели 4-5мм и се вижда как е осукан от долната страна... ами да той е доста дебел към 2мм е... двата болта който държат главината държат и него...

По принцип съм машинен инжинер , но се занимавам със съвсем други машини и идея си нямам как се сваля тая главина Smile))

Благодаря ти за съвета Жоро ще пробвам да го изправя
Свалих накладката извадих вътрешния таз. Затоплих го лекичко с горелката, поизправих го на една наковалня и всичко е ок!!!
Благодаря!