Волво Клуб - България

Full Version: Нови камери на КАТ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги ето за какво става въпрос Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pravda.bg/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-170-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8/">http://pravda.bg/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0% ... %80%D0%B8/</a><!-- m -->
Супер е , аз съм напълно съгласен , даже мога да предложа още по - евтино решение за намаляване на безопасността. Няма смисъл да влагате пари за камери, то така или иначе тия дето са най виновни се отърват. Така че има по евтино решение от това да сложите камера на супер малоумните ограничения по нашата идиотска родина ... просто оставете пътищата да се преебат нацяло, не ги ремонтирайте за нищо на света ! Така няма да са необходими камери защото ще се движим с багери и фадроми ,а те както всички знаем не вдигат повече от 30. Е тогава ще се въведат други хиляди данъци за тия машини , ама нали сме си свикнали срещу тях няма да лаем а ще си ги плащаме.
п.п. специален поздрав за всички примерни граждани по нашите пътища. Един съвет от мен : Ако видите полицай на магистралата , ЗА БОГА НАМАЛЕТЕ ПОНЕ НА 80км/ч не карайте по бързо че ще ви глобят!!!! И като цяло не карайте повече от 100км/ч защото е МЕГА опасно!!!! Ако изпреварвате за нищо на света не натискайте най десния педал , изпреварвайте си по 5-10 километра една кола, нищо че задръствате. ВИСОКАТА СКОРОСТ Е ОПАСНА не го забравяйте!!!! Ако има начин слезте и тикайте колата си, така хем е по икономично хем и по здравословно.За нищо на света не карайте с максимално разрешената скорост , тя е за джигитите, те винаги на някъде бързат, оставете ги да се трепат. Ако предприемате изпреварване ЗА НИЩО НА СВЕТА не поглеждайте в огледалото за обратно виждане! То и без това е сложено само да разваля аеродинамиката на колата. Просто като ви кефне и си се изнесете ЗА НИЩО НА СВЕТА не пускайте мигач, ще вземе някой да ви разбере какво сте наумили! НАЙ ВАЖНОТО карайте си по собствени правила, НИКОГА не се съобразявайте с други освен вашите. НЕ забравяйте пътищата са си ваша собственост така че може да правите каквото си искате на тях !
Престарават се вече...
Както се казва...ебасимус. И аз я гледах преди няколко дни тази карта с камерите. Тези доло в кърджалийска област само с една камера обачет....аиляк работата. Като искат да ставаме като някои страни от "белия" свят както се казва да сложат и предупредителни табели преди камерите. В някои държави е така. След като идеята на всичките тези устройства за видеонаблюдение е да се намалят пътнотранспортните произшествия да направят точно така... Освен, ако целта не е още повече събиране на пари, което е най-вероятно така. Като има табела, че след 500 метра примерно има камера и тази табела е съпътствана с табела за ограничение на скоростта хикс километра и намаляш и преминаваш. Шанса за птп е намален, кара се нормално в този участък и мисията на КАТ е успешна. Естествено, който е решил да се прави на голям и уж безсмъртен като лети пред камерата си получава съответната поздравителна картичка с неговия лик срещу съответната сума. Който е решил да кара бързо ще кара бързо с или без камери. Това е всеобща практика и сега. Наслагат на GPS-ите си къде има камери или са запомни ли къде има камери, намалят скоростта и след това айде пак. При поставянето на табела роля играе и психологическия фактор, което не е никак малко. Файда, че има камера като някой няма никаква представа за това и се е засвяткал, камерата го снимала, а той помел 2-3 коли. Според мен този начин ще има по голям ефект, но едва ли ще го направят.



Поздрави,
Иван
Няколко нови камери.
Едната е на входа на Севлиево от към София. Точно зад табелата.
Другата е на Софийското околовръстно до наполовина построения мост до Казичене веднага след знак 40 горе долу тук се намира.

Камерите са няколко и снимат в двете посоки.
Отпреди месец забелязах камери на околовръстното при езерото на Суходол, и там внимавайте !
Да обаче дали са за скорост ? или само за наблюдение на трафика. Според КАТ фиксираните камери за скорост в София са само 3.

Стационарни камери
бул.”П.Яворов” в района на плувен комплекс „Мария Луиза”
Околовръстен път в района на бензиностанция „ШЕЛ”
бул.”Цариградско шосе” – Орлов мост вход преди спирката на МГТ
Пътя до летището е осеян по всички стълбове с камери. Така като ги гледам не ми приличат на радарни а просто на охранителни такива.
Някой има ли инфо за тях?
Фиксираните камери за скорост са доста скъпи за подръжка, съоражения!!! Дори тук в Англия от всичките камери работят не повече от 60%, защото им излиза солено да снимат масово нарушители (лентата скъпа Big Grin ), но няма как да знаем кои са включени и кои не! Wink

Иначе аз съм за камерите, колкото повече, толкова по- добре! В България шьофирането по пътищата е война, груба и първична. Само солени глоби могат да спрат това поне в началото. После когато народа се възпита нещата могат да смекчат леко, както е тук.
bell Wrote:Пътя до летището е осеян по всички стълбове с камери. Така като ги гледам не ми приличат на радарни а просто на охранителни такива.
Някой има ли инфо за тях?

Там няма камери за скорост. Само за загледай бакшишите как летят и ще ти стане ясно.
Те минават от там нон стоп и ако имаше камера щяха да карат нормално.
Pages: 1 2