Волво Клуб - България

Full Version: Спирачен апарат S 40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ам...здравейте съфорумци,
от скоро имам Волво,но ето, че дойде и първият проблем - напоследък забелязвам, че по светофарите, дори и на наклон, колата ми седи като закована за асфалта без натисната спирачка...след проверка на спирачните апарати се оказа, че преден десен ми запира...т.е. дискът не се върти свободно изобщо( само да вметна,че колата е седяла цяло лято без да бъде карана).Въпросът ми е нужна ли е смяна на целия апарат(възможна ли е смяна с апарат от S40 phase II '04?) ,или мога да го раздвижа/изчистя някакси... и да очаквам ли и другата страна да направи същото нещо скоро време заради НЕкарането цяло лято?
Благодаря!
Smile
BTW Нямам търпение да дойда на някоя от софийските срещи ! Smile
Виж и маркучите.
Може да минеш само със смяна на водача 7, има го като резервна част в Мото Пфое. Водачите се смазват с високотемпературна грес преди монтаж за да не ръждясват. Когато ръждясат заяждат.
Понякога и буталцето лови някаква мизерия и също заяжда.
Така и така ще разглобяваш виж и него и в никакъв случаи не го чисти с шкурка. само с парцал и малко спирачна течност.
А за маншоните по водачите и на буталцето би трябвало да знаеш, че трябва да са здрави в противен случаи след време пак ще клеяса.
Тази процедура (смяната) я минах и на предните и на задните. В МП го "раздвижиха" единия преден (ляв), който беше проблемен, но е временно решение. Меджувременно, докато чаках да пристигнат новите апарати, другият преден също почна да прави мизерии. Според мен нови е решението, старите изкараха 290 хил (отпред) и 260 хил (отзад).
Ако не искаш да разглабяш и сглабяш дълго време по-добре сменяш и забравяш.
Аз имах подобен проблем със запекли водачи на задните апрати. Единият беше толкова запекъл, че в опита да го раздвижа го счупих. В следствие на което се наложи да купувам нов (втора ръка) супорт. Моят скромен съвет е ако смазвате водачите вместо обикновена грес да слагате масло.
Еми и на мен първата ми мисъл беше, да ги сменя...само дето не мога да си позволя да ги купя от мотофое-то, та се разтърсих из секцията за авточасти на форума и звъннах на колегата,дето продава V40 '04.Та въпросът ми е дали случайно като са правили фейслифта не са решили да променят и спирачните апарати и да не стават на старичките Волвота ?
Задните би трябвало да са еднакви, но предните мисля, че на новите са по-големи.
Предните са различни още 1998ма. Или Волво до 1998ма или някакъв Ягуар беше със същите.