Волво Клуб - България

Full Version: Акумулатор Волво С60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
искам да попитам за Волвото от подписа ми ( 2.4i бензин) колко Амперчаса трябва да е, сегашния е 50 мисля, но за такъв двигател ми се струва малък....
За колата от подписа ми е 74 амперчаса.Иначе отиваш в първия магазин за качествени акумулатори и по каталог ще ти кажат колко е за твоята кола. Ако вземеш по-малък от този по каталог, няма да ти заверят гаранцията.По-голям може.Хубаво е да се гледа колко е стартовия ток.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.varta-automotive.com/index.php?id=256&L=&h=1&presetApplication=&presetManufacturer=&presetModelline=&application=PKW&manufacturer=&modelline=&">http://www.varta-automotive.com/index.p ... odelline=&</a><!-- m -->
Благодаря за каталога, но все пак не би ли трябвало да има точно определни Ач? иначе ми излязоха 7вида над 56 Ач
Каталогът е ориентиравъчен.
Видно от него вземай нещо над 56 ампера, с колкото по-голям пусков ток, толкова по-добре. В същата насока колкото повече амперчаси толкова по добре, в рамките на твоя бюджет разбира се и съобразено с място за поставяне на акумулатора.
Аз лично си взех за моето волво 64 амперчаса, но да не разводняваме темата, обърни се към познат за правилна консултация, отстъпка при закупуването и поскледващо гаранционно обслужване.
Успех.
Не си взимай много голям.тъй като може да има обратния ефект.Трябва да е колкото го дават.Все пак и алтернатора е предвиден за определени мощности(ампери).При прекалено оразмерен нямада има добро зареждане.Ще има голямо натоварване на алтернатора и ще пада бързо акумулатора.като цяло и колата и акумулатора ще съсипеш.Има доста теми по този проблем
MatZo Wrote:Не си взимай много голям.тъй като може да има обратния ефект.Трябва да е колкото го дават.Все пак и алтернатора е предвиден за определени мощности(ампери).При прекалено оразмерен нямада има добро зареждане.Ще има голямо натоварване на алтернатора и ще пада бързо акумулатора.като цяло и колата и акумулатора ще съсипеш.Има доста теми по този проблем

:roll:
1. Мощността и амперите имат нещо общо по принцип но са две различни понятия.
2. По голямо натоварване на алтернатора няма как да има. Зарядния ток се определя не от алтернатора или от акумолатора а от схемата която извършва зареждането.
Като сложиш по-голям капацитет акумолатор то ще го чакаш по-дълго време да се зареди в сравнение с по-малкия... Грубия начин за смятане е заряден_ток = капацитет/10... Демек ако капацитета за акумолатора е 75Ah то зарядния ток по тази формула тряба да е 7,5А.
Със сигурност си прав,но мисълта ми беше,че ефекта с по -големия акумулатор ще е временен.особено ако кара къси разстояния с многобройни паления.
Колкото по-голям(акумулатор), толкова по-добре!!!!
Ако не вярва някой, да пита жена(си)!!!