Волво Клуб - България

Full Version: Volvo s40 проблем
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте,
онзи ден поех инициативата да сменя всички крушки по колата си, които не работят.За малко начинанието ми да се увенчае с небивал УСПЕХ, но уви-не стана.
След като смених крушките на врътките за парното, лампата в багажника както и тази при в краката на шофьора дойде ред и на крушката на блока за фаровете и крушките на километража.
С блока нямах проблеми...даже и с километража нямах...само дето след последната операция колата умря.
При вклучване на II позиция ми светват лампите по таблото,като постепенно интензитетът намалява,сякаш токът свършва...чува се някакъв чаткаш звук,като от реле, и всички лампи започват да премигват.Не мирише на дим,не ми изгарят бушони...нямам идея какво става.Вярвам,че смяната на крушките няма нищо общо с проблема,но какво да правя?! Дори не мога да я изкарам от гаража си...моля,някой ако има някакви предложения/предположения да казва...пък ще почерпя.
Поздрави
Не си наместил таблото както трябва, При мен след смяна на една крушка за осветлението по километража започнаха да мигат авариините светлини.
И след наместването виж да няма и изгорял бушон някъде.
успех
Сега пробвах и без табло-никаква разлика...не е ли странно
Не съм пробвал без табло дали пали, а и моята е бензинка.
Но може и бушон да си изгорил.
Колега, да не ти е паднал акумулатора?
Ами не би трябвало,имам си фарове,свирка (доста силна) и тн.Някой има ли идея дали случайно няма някой Earth wire под централната конзола(барчето,бутоните за стъклата,скоростният лост),че някой е правил нещо там някога и може да е разместил нещо(гадая само)
Премери акумулатора, най вероятно там е проблема. Фарове, клаксон и т.н. работят и на 9 волта, но стартера няма да завърти, компютъра също е труп под 10 волта. При подаване на контакт се включват подгревните свещи, който са голям консуматор. Това обяснява плавното падане на лампите и цъкащото реле.
Като ти падне акумулатора и се опиташ да запалиш се чува точно този чаткащ звук за който говориш.
Колеги, сега го зареждам акумулатора...ако се окаже това-голям резил(разгобих си половината кола )
Ти питаш, ние предполагаме!
Ако е така дължиш един пешеходец(червен), да не се набутваш много. Wink
Pages: 1 2 3