Волво Клуб - България

Full Version: Дайте съвет за ....... гумите стържат
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги. Проблемът ми е следния: карах със летните гуми 205/50/16, сега си купих зимни 205/55/16 и като мина през дупка ми стържат гумите. Казаха ми да сложа тампони на пружините или подложки. Купих и се оказа, че не стават. Дайте съвет какво да направя, мислех и варианта да си купя спортни пружини и да ги сложа тях. Аз се намирам в София. Мерси предварително. Вече не знам какво да правя.
Това са ГОЛЕМИ гуми! Аз съм слагал за едно лято отзад 205/60/15, а новите ти зимни 205/55/16 са още по-големи /съответно и по-тежки/.
Не казваш задни или предни стържат? Тампони да тикаш в пружините - избий си го от главата! Виждал съм счупени пружини, поради такава дивотия, макар и на друга марка коли!
Като съвет - пробвай да ги смениш - и за зимни вземи една идея/размер по-тесни и по-високи от летните си, т.е. 195/55/16.
Аз карам с 185/65/15 зимни, летни 195/60/15
Един съвет от Чък Норис - първо и основно поне малко уважавай българският език - пиши по грамотно! А отговор на нещото което си питал , щото определено не е въпрос и незнам кво е - този размер гуми не за тази кола. Зимни гуми с такъв размер само биха ти навредили ако си караш колата в по сурови условия. Зимата, само тесни гуми, 185 се държи повече от идеално V40 ката.
На вратите на автомобила или в сервизната книжка си пише размера на гуми, ама кой да чете.
На същата плоскост първо се пита, след това се купува, за да не влизаш в някакви измислени сериали!
Ама какво да се прави, това са рисковете на живото предаване.
Подобен проблем се получи и при мен и съм пред същата дилема. Взех си същият размер гуми но ги монтирах на джанти закупени от нашия форум които се оказа че са по изнесени навън. При което в завой и преодоляване на по голяма неравност опират в подкалника. Гуми те са 195 -65 -15 на джанти от 740-ка.
мерси на всички значи ще сменявам гумите те са много хубави Нокиан 7мм. граифеер ще ги бартаросам сас някои мерси пак Smile
Явно не си се вслушал в съвета на Чък Норис.
п.п. просто ми е много интересно ако пишеш така в реалния живот как са те взели на работа, как си си написал молбата, мотивационното писмо и т.н.... размишлявам си само... може да не ми отговаряш
traffic Wrote:Явно не си се вслушал в съвета на Чък Норис.
п.п. просто ми е много интересно ако пишеш така в реалния живот как са те взели на работа, как си си написал молбата, мотивационното писмо и т.н.... размишлявам си само... може да не ми отговаряш

С твое позволвние Колега Traffic се присъединявам към размишленията ти Smile