Волво Клуб - България

Full Version: избор на двигател на В40 кои е наи спулучлив
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравеите бъдещи колеги понеже имате опит с марката искам да попитам кои модел двигател на В40 е наи-сполучлив според вас търся си В40 бензиново за сега съм се спрял на 2000куб. без турбото интересуваме съотношението между здравина разход и най-вече дали върви нормално имам предвид да не е спънат кон че не съм карал такова ще се радвам да споделите част от опита си благодаря предварително на отзовалите се.
2.0 не е нещо което ще те лепи на седалката, но е най-добрият избор откъм двигатели на Волво. Специално за V40 е най-балансиран към купето. Като части всички без 1.8 GDI на Мицубиши са еднакви. Разходът горе долу е еднакъв - разликата между 1.8 и 2.0 е под 1/100. 2.0 има сравнително висок данък.

Откъм разход/вървене 1.8 GDI е най-добър. Когато караш спокойно харчи като дизел, над 4000 оборота става звяр. Доста по капризен е към бензин и масло от двигателите на Волво. Сервизните му интервали за ремъци са малки - 60 000км.
Твърдо 2.0(140 к.с.)
Благодаря за отговорите само да вметна че преди малко пробвах едно В40 обаче беше 1.6 доста е тромаво поне според мен и ще остане вариянта 2000куб щом и според вас е добър мотор
Преди време когато аз взимах моето се интересувах от същите неща + още няколко, като поддръжка и т.н. Вариантите бяха бензин на газ или дизел. Турбо двигателите с газова са доста примамливи, но реших, че не ми се занимава с газаджии и накрая реших, че D4192T2 е моят двигател и търсех само с такъв докато не намерих подходяща кола. За сега нито за момент не съжалявам за избора, но съм минал твърде малко километри за да дам обективно мнение. Возил съм се 900км. на 1.8 с ГИ, но не съм впечатлен нито от вървежа, нито от разхода така, че такъв вариант за мен не съществуваше.
Зравейте , колеги искам само да кажа , че вече 2.5г. карам В40 2.0Т 99г. и съм много доволен ! Много хора ме плашеха , че турбото ако се скапе незнам си какво много било капризно. Сега мога да кажа само едно , че колата не ми е създавала никакви проблеми , за това време съм сменил само 2 накрайника , 2 маншона и макверсоните. Шведа дойде с готова монтирана АГУ и ми харчи доста прилично за тези коне. Просто от време навреме я продухвам така да се каже Smile! И Волвинка си ме слуша най - страшно ! Късмет и от мен да знаете кола и жена са накъсмет!