Волво Клуб - България

Full Version: Отново ГОРД собственик на Волво
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, ето че при мен дойде отново момента ка кажа че карам волво Big Grin .... но жалкото е че не успях да и се насладя достатъчно, а вече започнаха проблемите (на рейката и се скъса маншона, заля ми носача и сега всичко скърца и тропа, трета започна да влиза с ръжкане, а първа само на място и доста трудничко). Интересни са ми няколко неща, които не мога да си обясня... 1- на старото турбото свистеше/на новото не. 2- на старото след 2000 оборота започваше да се усеща набирането/на другото е просто едно плавно ускоряване придружено с дим. 3- Сутрин на студено на новото при палене се чува едно много дразнещо метално чукане ... проблем ? 4- намерих счупена свещ на единия цилиндър :? Дали съм се прецакал .... :roll: :?:
bong_666 Wrote:Здравейте колеги, ето че при мен дойде отново момента ка кажа че карам волво Big Grin .... но жалкото е че не успях да и се насладя достатъчно, а вече започнаха проблемите (на рейката и се скъса маншона, заля ми носача и сега всичко скърца и тропа, трета започна да влиза с ръжкане, а първа само на място и доста трудничко). Интересни са ми няколко неща, които не мога да си обясня... 1- на старото турбото свистеше/на новото не. 2- на старото след 2000 оборота започваше да се усеща набирането/на другото е просто едно плавно ускоряване придружено с дим. 3- Сутрин на студено на новото при палене се чува едно много дразнещо метално чукане ... проблем ? 4- намерих счупена свещ на единия цилиндър :? Дали съм се прецакал .... :roll: :?:



Здравей колега. Не знам дали да ти честитя, че отново си се върнал или да ти кажа нещо друго. Колата, тази която е написана в подписа ли е? Със сигурност има нещо нередно. Турбото би трябвало да се чува. Счупената свещ предполагам си я сменил. Споделените впечатления от колата предполагам са след това? Това със скоростите може и с втулки да се оправи. Някакво обслужване след като си взел колата като смяна на масло или нещо друго правил ли си?



Поздрави,
Иван
Да, колата от подписа е, на свещта и беше счупена частта която подгрява (направо липсваше), като цяло не съм и правел обслужване, имаше си сервизна книжка от bosch с подписи и печати и 3 год. история, маншона още на втория ден ми го скъса, и от тогава започна едно противно скърцане, всичко е омаслено което ми говори за нови тампони, накрайници, биелетки и др.... иначе я имам от около 5 дни и имам чувството че се е разхлопала цялата...направо не ми върви с тея волва Big Grin А като се сетя колко мъка и пари отидоха за да си стегна предишното, и то накрая го сполетя малко кофти съдба, но няма значение. Също така видях (в последствие) че маркуча за въздух е почти целия омаслен, незнам това има ли нещо свързано с турбото и какво ли е ? Защо се усеща само едно леко ускорение, а иначе малко повечко ръмжене и сажди Big Grin Когато го карах за тест му нямаше нищо, а всички тези забележки се появиха в последствие, а от тогава досега съм изминал около 1000 км само... !
Турбото по принцип не трябва да се чува. Чува се само едно леко свистене като работи. Почне ли да "свири" силно приготви се голям разход /смяна на турбо/.
Така, както описваш проблема, ми се струва че нещо с интеркулера не е наред. Провери си въздушния филтър дали не е замърсен. Провери съединенията на интеркулера дали са наред. Ако са омаслени, свали и почисти интеркулера от маслото в него. Ако маслото на дъното му е прекалено много, вероятно имаш проблем с турбото.
За да ти се реши проблема най- добре иди в специализиран ДИЗЕЛ сервиз. Там ще ти направят диагностика на мотора, ще ти измерят и компресията, ще ти сменят счупената свещ и т.н.
Към новия собственик - Честито :!: Wink Имам един въпрос на първо време, пак ли за 1500 или тоя път по-малко?
Big Grin не си ме забравил както виждам, но този път реших да ви послушам и дадох малко повечко пари (3000лв.) с цел да не ми създава толкова много главоболия както миналото, но нали знаеш, щом искаме да не пипаме нищо по добре да си купим нова Big Grin
Е, явно не ти върви тогава на теб, да случиш на нещо по-читаво Wink
Явно си прав...иначе в не близкото бъдеще съм твърдо решен за едно XC70. Днес карах такова на едно аверче, и поне аз останах със много добри впечатления Big Grin Но нищо, от утре започвам да събирам парички да си оправя сегашното, пък понатам ще му мисля Smile
Колега какво става с колата, има ли някакво развитие?


Поздрави,
Иван
Има колега, но от време навреме излиза по някой каприз Big Grin Иначе рейка си намерих, но все още нямам време да я сменя.... Иначе си останаха още проблемчета, но има време и за тях. Като цяло вече пропътувах с нея почти 4000 км, за които само веднъж ме остави, защото ми се скъса пистовия ремък, но хубавото е че се случи в едно градче, а не някъде си, и си го смених и продължавам да си карам.
Сега искам да попитам 2-3 неща - 1. при дълго пътуване се получава странен проблем, примерно при спиране за почивка, след като изгася двигателя, и в последствие запаля не работи правилно и гасне, после мъка докато запали. Симптоми са все едно тегли въздух отнякъде. 2. Ламбда-та пресветка отвреме навреме, но защо ли ? 3. На студен двигател много прекъсва и прескача работата му, много тежко и твърдо звучи, иначе в последствие като загрее мърка Smile
Pages: 1 2