Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с табло Volvo S60 D5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте! Вчера както си карах и изведнъж стрелките на километража ми забиха на едно място...спрях колата изгасих двигателя но таблото продължи да свети и стрелките си стояха вдигнати...след около половин час бях отново при колата и всичко се беше оправило, но след 5мин каране изгасна изцяло таблото без да показва абсолютно нищо (все едно е изгасен двигателя и колата е на едно място). Единственото което свети по таблото е лампичката за двигателя когато е само на ''контакт'' и като запаля двигателя изгасва веднага. Откачих акумулатора и проверих всички бушони, но и това не помогна...моля ви дайте съвет? Възможно ли е проблема да идва от там че предния ден на автомивката ми измиха двигателя?
Коя година е колата?
Ако е между 2001 и 2003 проблема е ясен и отстраним, стига някой да не е ровил преди мен в таблото, защото последния месец само такива ми идват и от три успях да спася само едно, другите бяха с изгорени процесори поради кофти опит за ремонт... :roll:
И какво правим в случая?Изгорял процесор - търсим нов,препрограмираме го,търсим табло втора употреба и го програмираме наново.
Колата е 2002г. Tisho как мога да се свържа с теб и да я докарам да я погледнеш? Никой не е пипал по таблото след като се получи този проблем...по принцип преди да изгасне съвсем не работеше и дисплея на бордовия компютър...или по точно включваше си когато иска...
Виж си личните съобщения. Smile
nik_dob Wrote:И какво правим в случая?Изгорял процесор - търсим нов,препрограмираме го,търсим табло втора употреба и го програмираме наново.

Нови такива колкото искаш, имам поне 20-ина(преди време произвеждахме модули за автоматизация с тях), но проблема е, че няма от къде да се вземе фирмуера на процесора, съдържанието в еепром-а е достъпно(мога да го чета и съответно коригирам за да се оправи проблема който дават тези табла) но FW не. Понякога става с табло втора употреба(но е 100% гарантирано, че ще налетиш на същия проблем след време дори и да работи) с препрограмиране(в МП). Другия вариант е около 2000лв в МП за ново...