Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с клапата за вкарване на въздух в копето
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Имам голям проблем клапата започна да щрака и в двете положения направо ми къса нервите.Някой да знае случайно да знае как мога да я изключа за сега че стана студено и не ми се разхвърля цялата кола? Мерси предварително.
Да поръчаш на Дядо Коледа да ти подари "Правописен речник"!
Явно зимата ще е на отворено-махаш дясната предна тон-колонка,светваш с фенерче и виждаш една лостова система.Вземаш 50см стоманена тел,огъваш я отпред на чатал и буташ лоста да се отвори клапата.После не пипаш копчето Big Grin ,ако пробваш през вентилатора-добре ще си (се) прекараш :lol: .Успех.
Проблема е решен успях да изключа захранването на моторчето в положение когато клапата е затворена. Big Grin
Аз също имам проблем с въпросната клапа. С натискането на бутона нищо не се случва. Лампичката светва, но нищо не става. Свалих говорителя и погледнах, лостчетата не мърдат при включване и изключване на копчето. Предполагам, че клапата е заяла на отворено, защото когато се кара извънградско през отворите духа дори вентилатора да не е пуснат. Някой знае ли как мога да оправя проблема и има ли начин да стигна до въпросната клапа без да разглобявам цялото табло?
vanadii Wrote:Проблема е решен успях да изключа захранването на моторчето в положение когато клапата е затворена. Big Grin

Колега , не е хубаво клапата да ти е затворена , особено зимата - ще започнат да ти се изпотяват стъклата и освен да отваряш прозорците друго спасения няма.
То не е хубаво и да ти е отворена , защото трудно ще ти се стопля купето .
В краен случай се опитай да я оставиш полу-отворена .
По принцип на отворено положение е по-малкото зло. Имам Ситроен, на който фабрично няма такава клапа и винаги е отворено, но той няма климатик. В крайна сметка е хубаво клапата да работи и да се ползва по предназначение.
Колеги, за да съм сигурен искам да попитам и тук. В момента клапите са ми заяли в това положение:
[Image: file.php?id=23440]
Това означва, че сега тегли въздух само отвън, нали?