Волво Клуб - България

Full Version: проблем с моторчето на парното?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,от няколко дена насам,да кажем от застудяването имам следният проблем. Когато врътката за парното я завъртя на макс(5 степен) ,моторчето започва да бучи и да трепери леко таблото. Филтъра на купето съм го сменял преди месец. От какво може да е? На 1,2,3 степен е добре,само на 4,5 започва странният шум. Дали самото моторче не здава багажа?! Ако някой има идея или е преминал презо подобна случка,моля да сподели. Лошото е че сутрин,когато ми трябва по-силно да духа за да премахне запотяването и да отмръзне стъклото ,не мога да го пускам на 5 степен. Трябва да го чакам на 3 степен,но му трябва повече време!
Може и боклук да има по перката от който да се разбалансирва и затова да бучи.
Лесно се сваля и с една четка за зъби на чешмата я правиш нова.
Капни и малко масалце на лагерите на моторчето.
ами утре мисля да го сваля да погледна за нещо такова.
Имал съм неведнъж случай с кал,която на пръв поглед не се забелязва.Така че задължително както е казал колегата по-горе - на чешмата с една четка докато не видиш пластмасата.
А от водата няма ли да му стане нещо или трябва да сваля само перката? Предполагам,че само перката се сваля,аз съм го свалял един път моторчето,но не помня как изглеждаше и дали се сваля бързо и лесно перката?!
Само перката миеш, сваля се лесно има само едно пласмасово чопче от самата перка. Разтваряш го леко с права отверка и вадиш перката.
Добре е да си на топло, че в тоя студ да не я счупиш