Волво Клуб - България

Full Version: Помощ за ключ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, реших да си сложа аларма с дистанционно палене на двигателя. Изчетох всичко де що е написано, избрах модела, поръчах я и чакам днес да пристигне. Отивам вчера да си направя резервен ключ с чип /защото имам само един/ и още един чип, защото не ми се правят глупости с лепене на чипа по антената на имобилайзера и т.н. Оказва се, че чипа на имобилайзера е криптиран и всички ключари ме пращат в Мото Пфое. Звъня аз в Мото Пфое, свързвам се и се почват едни безкрайни въпроси, но в крайна сметка след десетина минути получавам отговор "Ключа струва 236лв." :o Това ли е всичко питам аз? "Май за нарязването ще трябва да се доплати евентуално и за софтуер, ама аз не знам по добре елате тук". Това, което разбрах от разговора със "специалиста" е, че ключа ще ми струва минимум 236лв. Което според мен е прекалено. Пак ровене и четене, но за моя модел не можах да намеря нищо. Колеги помагайте. От София съм, колата е S70 2,5TDI 1999г. Чипът е криптиран /каквото и да значи това/.
Колега и аз се бях замислил да си слагам дистанционно запалване, но ме отказаха, казаха че имобилайзера се "маунтва" за да не се блокира запалването, но въпреки че устройството е като около 60лв, оказва се че стъпва доста пари като крайна цена с монтажа и се отказах, добре че имам подгрев на седалките Smile
printservice Wrote:... минимум 236лв. което според мен е прекалено...

Прекалено е !
В Практикер - Люлин след кратка консултация по телефона ,ми обявиха крайна цена от 120,00 лв. като колата трябва да седи при тях половин ден ( за да дойде спеца с компа и да прибави ключа към компютъра на колата - според мен )
В още едно ключарско ателие което е специализирано за автомобилни ключове на бул.Гоце Делчев и ул.Дойран ми казаха същото - 120,00 лв.
В друго ателие , пак след кратка консултация ми казаха - 150,00 лв.

Ако намериш по евтин вариант сподели го , че и на мен ми предстои вадене на втори ключ .
Ключа е готов.Направиха го за около един час със свалянето и качването на блока на имобилайзера.Хората са много точни, даже ме почерпиха и кафе докато чаках.
printservice Wrote:Ключа е готов.Направиха го за около един час със свалянето и качването на блока на имобилайзера.Хората са много точни, даже ме почерпиха и кафе докато чаках.
А къде го направи? За колко пари? Сподели с нас! :geek:
Къде и за колко пари?
Бре каква тайна се оказа къде и за колко е направен ключа.Криптираните (48 Crypto Megamos) са наистина трудни за копиране.А и празния чип не е от най-евтините,но все пак няма невъзможни неща и който търси ще намери Big Grin
nik_dob Wrote:Бре каква тайна се оказа къде и за колко е направен ключа.Криптираните (48 Crypto Megamos) са наистина трудни за копиране.А и празния чип не е от най-евтините,но все пак няма невъзможни неща и който търси ще намери Big Grin
Честита Коледа на всички!
Колега nik_bob изобщо не е тайна,на колегите които са попитали съм отговорил на ЛС.
Понеже изгубих визитката на ателието всички които се интересуват могат да ми се обадят на тел.0888508331 и ще им обясня как да стигнат до "тайното" ключарско ателие.Айде от мен да мине,намира се в София.
Весели празници и безаварийно през новата година.