Волво Клуб - България

Full Version: антена за имобилайзер на S/V 70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,от къде мога да намеря антена за имобилайзер/дето е надяната на контактния ключ/.
Звънях в няколко морги или нямат или я продават комплект с компютъра,блока на имобилайзера,контактния ключ и искат от 200 лв. до 600 лв.което изобщо не ме устройва най-малко защото на мен ми трябва само антената.На всички модели VOLVO S/V70 от 98до 2000г.антената е еднаква /проверено в VADIS/.Помагайте с идеи и предложения.
printservice Wrote:Здравейте колеги,от къде мога да намеря антена за имобилайзер/дето е надяната на контактния ключ/.
Звънях в няколко морги или нямат или я продават комплект с компютъра,блока на имобилайзера,контактния ключ и искат от 200 лв. до 600 лв.което изобщо не ме устройва най-малко защото на мен ми трябва само антената.На всички модели VOLVO S/V70 от 98до 2000г.антената е еднаква /проверено в VADIS/.Помагайте с идеи и предложения.

Това на каква честота чете?
Ако е на 125Khz вземаш тел 0.10-0.15мм с лакова изолация навиваш докато стане около 600-700uH. Запояваш двата края по местата им, палиш и заминаваш. Wink

Ако работи на друга честота трябва да посмятаме или да премерим от някоя здрава кола :-)
нялъде трябва да имам от фиат браво,не мисля че разликата е съществена.Почти всички транспондери работят на 125 Khz.
Убеден ли си,че проблема е в нея,със сигурност ли е непоправимо?
Благодаря за идеите.Няма проблем с антената,ще слагам дистанционно палене и за да не лепя чипа по контакта и на практика да елиминирам имобилайзера ще сложа втора антена с чип.Дали от BMW ще стане.
printservice Wrote:Благодаря за идеите.Няма проблем с антената,ще слагам дистанционно палене и за да не лепя чипа по контакта и на практика да елиминирам имобилайзера ще сложа втора антена с чип.Дали от BMW ще стане.

Сложиш ли втора антена паралелно на първата ще си имаш неработещ имобилайзер.
Сложиш ли втора антена паралелно на първата ще си имаш неработещ имобилайзер.[/quote]
На хартия всичко е исмислено остава да го направя.Като стане ще се похваля или пък не ...........
Тия дни ще сглобя и ще докладвам.
Колега направо Immo Off или защо просто не смъкнеш антената някъде под таблото - хем си палиш с дистанционно,хем си палиш с ключ
nik_dob Wrote:Колега направо Immo Off или защо просто не смъкнеш антената някъде под таблото - хем си палиш с дистанционно,хем си палиш с ключ

Мислех да го направя така но в този случай колата на практика остава без имобилайзер и се пали без проблем от айдуците/не че ако някой е решил да ти дигне колата ще я опазиш но поне да му е гадно и да го затрудниш максимално/.
Досега не съм чул за крадец затруднен от аларма или имобилайзер. Виж собственици да ходят пеша заради тия системи има много. :-)

Като живеех в Люлин имаше една Шкода, която виеше денонощно от полъха на вятъра. Една седмица му оставяха бележки да си оправи алармата, но той викаше 'Нека, да не я откраднат, нарочно е така', Последната бележка беше 'Ако и тази нощ колата ти вие на сутринта оставаш без нея'. И верно, на следващата сутрин колата я нямаше и никога не се намери.
Колега нали не си мислиш че производителите на автомобили ги монтират тия системи /имобилайзери и аларми /и постоянно ги усъвършенстват просто ей така за собствен кеф.Ако беше толкова лесно преодоляването на имобилайзера всички ключари щяха да правят ключове с чип/става дума за S70 1999г./ и нямаше да ме пращат в Мото пфое.Пак казвам:
-Няма автомобил или нещо друго което да неможе да бъде откраднато.Всичко е въпрос на подготовка.

joro74 Wrote:Като живеех в Люлин имаше една Шкода, която виеше денонощно от полъха на вятъра. Една седмица му оставяха бележки да си оправи алармата, но той викаше 'Нека, да не я откраднат, нарочно е така', Последната бележка беше 'Ако и тази нощ колата ти вие на сутринта оставаш без нея'. И верно, на следващата сутрин колата я нямаше и никога не се намери.
Кой каза че приказките винаги свършвали добре?

joro74 Wrote:Виж собственици да ходят пеша заради тия системи има много
Тука си много прав.