Волво Клуб - България

Full Version: Необходим ремонт или то така си работи !?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, сигурен съм, че е написано доста по темата, но имам известни съмнения в правилното функциониране на отоплението на колата ми. v40 99 г. е 2.0 Т . Та значи колата си загрява бързо, разтапя стъклата и около 10 минути след запалването в колата се усеща леко затопляне. НО ! Като си сложа ръката на дифузорите не се усеща парното да е силно, както е на всяка друга кола. Би трябвало да ти запари на ръката, когато парното е на макс, нали !? При мен няма такова нещо и дори се чудя как става топло в колата, при положение, че температурата на постъпващия въздух не е с много висока температура. Другото, което ми прави впечатление е, че от средните два дифузора излиза въздух с още по-ниска температура. Колата е с климатроник . Има ли вероятност някакви температурни датчици да не си вършат работата и също така има ли вероятност радиатора на парното да се нуждае от някакъв ремонт. Планирам съвсем скорошна смяна на охлаждащата течност, та се чудех една евентуална профилактична промивка дали не би оказала влияние !?
Благодаря ви
подай повечко газ - 2-3000 оборота и задръж.Пусни парното на 2 или 3та степен и виж дали ще стане топъл (горещ) постъпващият въздух (не след 10 мин работа,а поне 20-30)
Профилактичната промивка още повече ще ти задръсти участъците с малка пропускливост, респ. радиаторчето за отопление.
Така си работи. Има датчик за температурата на въздуха към купето и го поддържа не много топъл за да не създава дискомфорт. Средните дифузьори смесват и студен външен въздух отделно за да не се успиваш при каране и затова са малко по-студени. При по старите варианти на таблото има копче между средните дифузьори за изключване на смесването, но при новите табла е махнато. Самото копче не изключва напълно смесването, но го намалява.
Ако има проблеми с датчици светодиода на климатика мига. Колата е проектирана от шведи, а те не са свикнали на много топло. :-)
Благодаря за ценната информация Жоре, за пореден път Smile При мен я има тази врътка. Честно казано до сега не съм студувал в тази кола откакто я имам, но се чудех нормално ли е всичко това. Паля я, след десетина минути е разтопила стъклата, след още десетина вече е обърнала въздуха в купето и започва да става приятно. А като го набримча парното духа не много топъл въздух, а средните два пък още по-странни. Но щом така е нормално да работи, няма да я закачам. Просто исках да знам дали е нормално.
Благодаря ви
Здравей, колега, относно средните дифузьори искам да споделя и моят опит. Поведението им е напълно нормално, ако врътката на парното не е поставена на позиция 11 часа (да духа към теб)(на снимката).
Пробвай така и пиши тук какъв е резултата, за да знам дали на всички е така или само при мен тогава започва да духа топло от тях.
Така е Ице.И при мен е като при теб.Когато съм сложил врътката където си показал на снимката,духа топло.Иначе си духа по хладно ако не е на тази позиция.