Волво Клуб - България

Full Version: Събличане на салон
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, разхождайки се из моргите в италия, попаднах на кожен салон за моята любима колица, обаче ми е интересно как се сваля кожата от седалките ? Видях че има ципове, ок, с малко мъка ще стане работата, обаче това което ме учуди повече е как се свалят облегалките за глава на предните седалки....и вобще ще срещна ли затруднения, намислил съм утре да се фейна да пробвам да видя какво ще направя.
Намери темата : В 40 в пералнята и ще се ориентираш за останалото Wink
ok, благодаря ти много
bong_666 Wrote:Здравейте колеги, разхождайки се из моргите в италия, попаднах на кожен салон за моята любима колица, обаче ми е интересно как се сваля кожата от седалките ? Видях че има ципове, ок, с малко мъка ще стане работата, обаче това което ме учуди повече е как се свалят облегалките за глава на предните седалки....и вобще ще срещна ли затруднения, намислил съм утре да се фейна да пробвам да видя какво ще направя.

Операцията по свалянето на подглавниците се извършва от двама човека едновременно Smile . Единия сяда на задната седалка и с напипване намира бутоните вътре в облегалката на седалката,намират се на около 10-15см.от горния ръб на облегалката.Като ги намериш и успееш да натиснеш напред този който е на предната седалка измъква подглавника нагоре.Със сила и дърпане няма да се получи,трябват нерви да напипаш бутоните.Позиция с номер 8 на pdf-a.
дамм.. наистина полезно, благодаря ви отново, и надявам се утре да не се ядосвам много, защото имам проблеми с нервите и трудно се паля, а най много да оставя всичко Big Grin, или пък ако е добра цената направо да вдигна седалките заедно с корите от вратите Smile
Блазе ти, колега! Ще ми се и намен кожен салон Smile Smile

Подглавниците не са регулируеми, нали? Или съм живял последните 20000км в заблуда :Р
BFal Wrote:Блазе ти, колега! Ще ми се и намен кожен салон Smile Smile

Подглавниците не са регулируеми, нали? Или съм живял последните 20000км в заблуда :Р

Разбира се, че подглавниците се регулируеми. Бутоните им са по продължение на металните им стойки на ок. 10-15см. надолу и само с напипване могат да се определи местонахождението им. Най-добре е двама човека да извършват процедурата-единия натиска двата невидими бутона :mrgreen: , а другия вдига или сваля подглавника. Поздрави от мен!
Аахх..дойде време и аз да се похваля, че вече си имам кожаа.. Big Grin Да ви кажа честно, въобще не се мъчих да събличам седалките а направо ги свалих, взех си и корите на вратите, че даже и си взех и декоративните пластмаси около калниците, защото беше Т4, но жалкото е че левия калник го нямаше, и сега ще трябва да си търся лявата пластмаса, а много се чудя дали някой би ми я дал така, или заедно с калника ?? Даже шофьорската седалка си има подлакатник, обаче нещо не работи както трябва, ама няма значение..след като се прибера в бг, първата ми работа е да сменям салона, независимо колко е студено Big Grin но като се замисля май ще трябва първо рейката да си сменя (отново) :X и така колеги Smile Помежду другото, около салона реших да сваля и дебитомера Big Grin така че, ако на някой му трябва да пише.
Тъй като днес влязох в ново приключение този път с подгряване на седалките и видях малко зор със свалянето на подглавниците,реших че ще е полезно аджеба нагледно да се види къде се намират прословутите копчета,бутони или каквото и да е дето се натиска и се вадят подглавниците. Та ето ги въпросните "Г-точки" на седалките. :mrgreen: Забелязах ,че ако никога не са вадени подглавниците и не са натискани копчетата то те трябва един вид да се "дефлорират" меко казано ,тъй като от едната си страна се крепят на едно крехко зъбче < вижда се на снимката на лявото копче на 9 часа ,а на дясото на 3 часа> за околната пластмаса.По този начин изглеждат като едно цяло на допир, ако ги търсите с опипване през плата или кожата на седалката.