Волво Клуб - България

Full Version: Ламби
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Ефри, колкото пъти съм си купил лампичка от производител с ИМЕ толкова пъти НЕ съм съжалявал за парите. Винаги когато съм се циганил и съм купувал ефтини лампи все едно съм хвърлял парите на вятъра.
Когато навлезнаха масово енергоспестяващи лампи от Китай, те станаха и много евтини. Аз си купих две. За проба, ей така! Според всички уверения на производителя трябваше да светят като 100 ватови. За съжаление несветиха като такива. Мъждукаха гадно. Тогава реших че такова нещо повече няма да си купя. След няколко години (около 6...) влизаме в Метро с жената. И тя видя едни енергоспестяващи на Osram и разправя че у една нейна ... на..на..на ... светели много хубаво. И като се затръшка.... (тук отварям скоба, че тя бродира и изка добра светлина).
Викам си айде жени к'во да ги правиш. Купихме три и ги сложих на лампиона. И да ти кажа светят си супер. Верно че са 12-14 лева едната, ама светят добре и ако са, както ги пишат с 5000 часа живот, съм си вложил парите успешно.
Това е едната случка, а втората е по много по-прозаичен проблем.
На часовника на Вектрата ми изгоря лампата. Купих си някакви за по 0.5 лв, ама си взех една шепа. Смених я - свети, след една седмица беше изгоряла. Смених я отново - след една седмица пак без лампа и така до 7 лампи( толкова бях купил) . Един ден влезнах в магазин в който продаваха лампи на Osram.(Абе, пак жената ме беше завлякла за едни полилеи ама 'айде) Купих си една и до сега съм с нея. Вече 4 години. Confusedupz:
Всичко е относително.
В метро и аз взех такива лампи енергоспестяващи 100ватови за полюлея и - бях пълен резил.
А за крушките на колата:
Взех си една шепа от 0,20ст. за табло - нямам проблеми с тях талкова време вече. Питай Сашо - неговите габарите отстрани дали са му изгоряли.
Турско ли е невзимайте - лампи за колите! абе и това е относително.

Аз какво правя - гледам как е направено изделието - ако е претупано - значи е менте. Ако е изпипано и приятела ми магазинера ми препоръчва от тях ги взимам!! :blob7:
След като отидохме с Ефри до илиенци с идеята да си купиме крушки и тем подобни джунджурийки,останових че повече НЯМА да стъпя на Илиенци :angry5: Купих ме си едни крушки(Илииенска марка) за който продавача каза че светели бяло били по-силни и тн..Като ги сложих на колата и тя кат светна ЖЪЛТО като на жигулите фаровете и щях да припадна :violent1:
Ядосах се и следващия ден отидох да Практикер и взех това:http://osram.com/products/automotive/upg...rstar.html
(Има и ПДФ фаилове ако се интересувате пише доста)Та наистина бяха Най-скъпите(12.99лв. Едната)Ама с най-добри показатели - +20метра по надалече светят(Истина е),+50% по-силно светят(и това е истина,може и да не е баш 50% но е по-силно)Отделно като чели и светлината стана по-бяла.Абе скъпички са си ама си заслужават според мен.Имаше и сини и дето си сменят цвета,ама аз си исках нормални крушки само да са по-силни.

ПП:Винаги съм уважавал ОРИГИНАЛА,но някой път и аз се циганя. ](*,)
Няма спор, Osram правят едни от най-добрите "ламби", стига да не са менте. Не жалете пари за качество!!! Това е моето мнение. Аз също си купих Osram и съм доволен от тях засега. Яд ме е само че не си взех от тия описаните по-горе, дет светят повече Smile
Тая думичка "ЛАМБИ" да не би да си има и някое внуче на име СВЕТЛЬО Tongue Big Grin
...та на въпроса с крушките - старата ми Лада беше с габаритни крушки Hella-5Watts отпред, след 4год. едната изгоря и си купих няк`ва неизвестна, като я сложих и включих светлините в първия момент помислих, че без да искам съм включил на къси, но на фарът със сменената НОВА крушка е изгоряла пък сега и късата светлина :evil: :evil: :evil: ...то к`во се оказа, новата крушка светеше толкова "силно", че другата габаритка (Hella-та) беше като прожектор, направо ужас Cry ...по-късно свалих Hella-та и сложих още една "супер" крушка за да изравня светлините. Сега си имам една осиротяла Hella в бюрото и си я гледам с носталгия :roll:
Pages: 1 2