Волво Клуб - България

Full Version: Check Engine Light
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Днес смених термостат на Volvo S80 D5 и като "запалих" колата жълтото двигателче премигна и си остана светнало на таблото Sad
[Image: 2012-04-17_190800_check_engine_light.jpg]
Такам.... нека опиша подробно какво съм направил пък може някой да се сети за нещо друго и що ми светна тва нещо.
1. източих около 2 литра антифриз.
2. разхлабих скобата около маркуча който отива към термостата и го дръпнах настрани и освободих датчика от термостата
3. с помощта на тресчотка и еврейска звезда придърпах долната водеща ролка на ремъка и го освободих от хидравличната помпа
4. през освободената ролка на хидравличната помпа развих трите болта които прикрепят самата помпа към стойката
5. от другата страна на помпата развих другия болт прикрепящ помпата към друга стойка хваната за двигателя
6. след като придърпах настрани помпата пред самия термостат се откриха два отвора и през горния освободих долната част на термостата с горната част няма проблеми и без да се сваля нищо.
7. внимателно отстраних стария термостати на негово място поставих новия с нова гарнитура.
След това следва монтаж на другите нещица по обратния път.
Вече писах какво се случи като стартирах двигателя.
Поразходих колата за да за се уверя че всичко е наред с температурата на двигателя а светлинката си светеше дразнещо... в следващия миг докато се чудех къде какво може да съм пропуснал отворих капачката на казанчето за антифриз. Нивото на антифриза се покачи рязко с около един пръст (мисля че е нормално) и след като стартирах отново двигателя вече нищо не светеше. След 2-3 часа шофиране без проблеми и без никакви предупредителни светлини се паркирах спокоен. Да ама не. След като пак се качих в колата двигателя беше поизстинал вече и светлината пак се появи. Пробвах отново да отворя казанчето с идеята че може би от там се получава нещо ... знам ли кво... промяна не настъпи. Сега си свети дразнещо. Нищо друго не изписва на бордовия компютър. Утре по светло ще се огледам отново за нещо пропуснато. Ако някой се сети за нещо моля да сподели. Извинявам се ако съм обяснил непрофесионално нещата. Признавам си аматьор съм и следвах инструкции от VADIS.
Весело посрещане на Новата 2013 година Smile
Без компютър няма да минеш колега.А как се държи колата,някакви проблеми - мощност,палене?
Без диагностика няма да се мине. Съдейки по това, че проблема се е проявил след смяната на термостата, то най вероятно се пипнали където не трябва и/или сте уцелили някой маскирал се проблем.