Волво Клуб - България

Full Version: Volvo v40 1.8 phase II na 340 000 km? струва ли си?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте форумци,

знам, че така лесно не може да се прецени, но се подаде една оферта за волво в40, 2001, 1.8 122 к.с. BI-FUEL LPG, което е на добра цена в момента. Колата е карана само в Германия от първи собственик, понеже пътя до Германия е доста искам да събера на бързо мнения дали въобще си струва да се купува кола на такива километри без след това да и се прави основен ремонт. Хубавото при нея е, че е с оригинална газова от волво.

Въпросите ми са:

1.Струва ли да се купува, тъй като искам да я карам към 70 000 км без да ремонтирам двиг., с изкл. на смяната на всички консумативи?
2. Колата с газов инжекцион ли е, както си мисля аз?
3. Мисля, че скоростната кутия е от рено, така както се вижда от лоста. Там някакви проблеми могат ли да изкочат?

Благодаря!
Поне ще си сигурен, че са реални.. а не е кола на 15г на 180000км Smile (примерно) Ако качиш някоя снимка, може и да се каже повече за колата.
Струва ли си зависи от цената, повечето в Горубляне са на тези километри, но с превъртяни километражи.

Volvo Bi-fuel са с уредби на течна газ, няма нищо общо със системите монтирани масово в БГ (тази е подобна, но системата на Волво няма аналог в България <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.caravelgas.com/liquid.html">http://www.caravelgas.com/liquid.html</a><!-- m -->).
По темата - дали си струва зависи от парите, който ще дадеш за нея.
По въпросите ти.
1. Не знам кой ще ти даде такава гаранция /пък и защо точно 70 000 км./.
2. Да
3.Големи и никакви.
Покупката на МПС втора ръка е въпрос на късмет.
Може да съм малко краен, но такава бих карал само ако ми я подарят ... имам си причини да мисля така! А да ли си струва ... зависи колко парички си спестил Wink
Преди да говорим за състояние и за километри, трябва да си сигурен че всичко е истинско. За колите в Германия лесно можеш да проследиш историята им във всеки фирмен сервиз. Ако в сервизната книжка има неясен период - значи е измама. Всичко това си струва ако купуваш по-скъпа кола. Според мен в твоя случай не си струва. Вземи си една кола от Горубляне, с. Труд или Дупница.

Освен това да ти кажа тук газта е слабо популярна дори сред мургавото население. Който иска да икономисва купува дизел. А "фабрична" газ слагат само в Холандия.
Волво V40 е произвеждано в Холандия и затова си има модел с фабрична газ. За разлика от италианските и български недоразумения фабрична газ при Волво означава 15 литра резервоар за бензин и 50 литра за газ на мястото на резервоара за бензин, а не бидон в багажника. На таблото си има показания и за бензин, и за газ. Уредбата е на течна газ, без смърдящи изпарители, без гумени маркучи. Самата уредба е много проста, има 2 редуциращи клапана и един разпределител към цилиндрите със стъпково моторче. Няма дюзи и не е 'газов инжекцион'. Всичко фабрично с 'газов инжекцион' е от гаражната фабрика в Италия, Полша, България. Има си тема за фабричните газови, проблемът с газовите на Volvo и Saab, е че в България никой не ги поддържа и всеки сервиз се дърпа от тях защото са много различни от уредбите използвани тук.
Да си кажа и аз моето мнение за тези километри не си струва, само ако ти я подаряват може.Имай на впредвид,че в Германия се карат колите максимално бързо по магистралите на маск. обороти заради липсата на ограничения и не се знае колко ресур му остава на този двигател.Повечето коли с такава "фабрична"газова уредба колите по принцип са над 2500000км, ако има някоя на по–малко си държи цена.Докарването от Германия ти излиза към 1000лв. вече в зависимост от коя част се намира колата.Червените транзитни номера са скъпи там мисля,че бяха 250 евро,а в Холандия са 115евро. Успех!!!
малко офф топик - От каравел газ бягайте! Казвам го от опит!
Бях с такава газова - icom бяха я слагали в италия и така взех колата. Каравелгаз ме отказаха от гЪзта, за което благодаря! Сега съм на бензин, мога да си го позволя и нямам проблеми, просто се кефя на колата!