Волво Клуб - България

Full Version: S60 въпрос
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, нов съм във форумчето но искам да се метна на едно S60 185кс, D5. Днес прегледах колата 2008г автомат, естрите и така. Обачеее:
1. При работещ мотор вдигнах щеката на маслото и нагоре почна да духа пара, не силно но притеснително. Мотора ми се стори че има повече вибрации от обикновенното. Карам дизел от 15г, всякакъв но този ми се стори с по - големи вибрации. Вътре в купето осезателно се чустват.
Нормални ли са за тези мотори толкова подкартерни газове и такива вибрации?
2. Автомата го пробвах на едно леко възвишение по пътя и едвам го изкатери бе газ.
Не следва ли автомата да дърпа по - силно? При други автомобили се усеща по - силно сцепление, при S60 как е?
3. На километража пише 130 000км нереални много ясно.
Благодаря за отговорите и се надявам скоро да се присъединя към вашия форум с автомобил, за момента имам само 3 FH12 420кс.
Поздрави
Здравей и добре дошъл. Така като гледам, вече си се присъединил към форума.След като си и с камиончета Волво , означава , че си малко или много запален по марката. За конкретният екземпляр който си гледал е относително да се говори, тъй като никой от нас не го е виждал. За кола 2008 година километрите може и да са реални. С автомата може и да има проблеми , особено ако километрите са реални, защото именно в тези диапазони има проблеми, определено големи при това -разбирай нова скоростна кутия или доста скъп ремонт. За това как трака дизела не мога да говоря, защото за мен всички дизели тракат, а аз съм привърженик на тишината в колата ?от мотора разбира се/ ... останалите мнения от колегите :mrgreen: Сполай ти и успех с евентуалната покупка Wink
D5 не е самосвал и не би трябвало да се чува в купето, много моля! ... чува се след 2000 оборота като изстреля турбото - но вибрациите тогава нежно и приятно гъделичкат диафрагмата Wink
Моята също мъничко припушва от щеката, но не би трябвало да е проблем.
Какво значи едвам качва баира без газ ... или го качва или гасне - при теба какво се случва?

S60 185 к.с. си е самолетче, така че - Успех с покупката!
При тази вибрациите не просто гъделичкат диафрагмата, те просто те разтърсват целия. Може да е тампон на мотора но аз мисля, че е добре да питам. Припушването от щеката - просто си духа и излиза пара. А това ако има EGR клапан и е хронично се запушва както при BMW 525d / 530d не е проблем. А автомата няма тяга, пробвал съм и други автомати но този ми се стори, че като пусна спирачката и не дърпа толкова здраво.
ПП: На камионите съм фен наистина, Скания и Волво са далеч пред МАН и разни други ама това е друга тема.
Що ти трябва дизел бе,пич?