Волво Клуб - България

Full Version: скъсани седалки
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
моля, ако някой може да ми отговори към кого да се обърна? нуждая се от помощ! имам волво 30 което закупих чисто ново. колата я карам всеки ден до работата и обратно. за всичките години километража ми е 37 000 км. от миналата година забелязах износване и прокъсване на материята на предните две седалки, там където има някакво триене при качване в автомобила. чудя се, за толкова малко амортизация, как е възможно? само аз ли имам този проблем? дупчиците се увеличават застрашително и все си мисля, това протриване е дефект на материята. само за уточнение- килограмите ми са около 50, та, в този ред на мисли, не съм хипопотам и не мисля, че износването в границите на допустимото! ще бъда благодарна, за всякакъв съвет, изключващ подмяната на седалките. благодаря и весела , спорна и здрава 2013 година!
При положение че вече са съсипани, май варианта си остава този, да се свалят седалките и в последствие да се реши какво да се прави : да се претапицират или направо да се подменят с други. Относно износването и прокъсването аз си мисля че проблема идва от това, че по-скоро материята е некачествена, отколкото че килограмите ти са много Smile Ако е възможно снимай въпросното прокъсване, и за всеки случай се огледай за молци Big Grin
bong_666 Wrote:Ако е възможно снимай въпросното прокъсване, и за всеки случай се огледай за молци Big Grin
Е защо само прокъсването да снима, ами ако лъже за килограмите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Може и да се е прокъсало от неправилна експлоатация, само на едно място ли е прокъсването или по цялата седалка :?: Да не би нещо по дрехите - капси инкрустации или нещо подобно да поврежда тапицерията :?:
И на теб спорна 2013 година.
интересува ме, ако материята е дефектна, мога ли да се обърна към производителя? има ли смисъл? бих ли могла да получа адекватен отговор от волво? вината не е в мен. това е нещото в което съм абсолютно сигурна!
Ако още е в гаранция се обърни поне да видиш, но щом си има износване... Странно за 37 хиляди километра да се износи и прокъса. Най-добре се консултирай с тапицер, има специализирани за автоинтериор.
Ако говориш за кожата по краищата - да нормално е защото е изкуственяк и проблема го има и при S40 и V50 със същия салон. Аз го играх това вече, струваше ми 60лв, но седалката си я разглобих и сглобих сам. Не е нужно да се маха цялата седалка да се разкачат модули, колани и т.н. може да се махне само седлото Wink
Щом е в гаранция още по-добре да се пита в МП.
:-) :-) :-) Недейте да карате жената да ходи и да и се смеят в Мото-пфое. Гаранцията е за технически проблеми. В договора изрично е записано кое влиза в категорията за гаранционно обслужване. Интересно какво очаквате от Мото-Пфое - да и сменят седалката ли? Или да я занесат на тапицер :-)
brad Wrote::-) :-) :-) Интересно какво очаквате от Мото-Пфое - да и сменят седалката ли? Или да я занесат на тапицер :-)

Аз не очаквам да занесат седалката на тапицер, а да я сменят. И това е нормално да очаква всеки, който се е ръснал с толкова пари за кола от тоя клас. Все пак за тези пари човек може да си вземе аналогична кола менте и да му остане значителна сума за подръжка. Дори и да не се покрива от гаранцията при такъв случай всяка уважаваща себе си фирма трябва да реагира адекватно. Преди години на мой познат му беше отказана рекламация на седалка (на 850-тка от дилър в Австрия) понеже човека е 200+ кг. При такъв случай оправдавам дилъра, но при вложени не качествени материали дилъра е длъжен да се разсмърди по веригата и да се вземат мерки по въпроса. Нали първата работа на търговците в МП е да обяснят на клиента, че автомобилите, които предлагат не са спец. поръчка за пазарите в Източна Европа, а са със същото качество като предлаганите в Германия и др. бели държави.
Аз пък мисля, че протриването (скъсването) не се дължи на килограмите толкова колкото на това с какви дрехи и как се влиза в автомобила. Ако да речем се носят постоянно или много често дънки който на дЪто имат копчета или емблема, прочие то това означава, че и минималното триене със седалката ще я повреди рано или късно. Заглеждал съм седалки който са много бриближени до кормилото което означава, че за да седне човек иска не иска добира част от кръста си в долната част на облегалката на самата седалка при което си има съответното триене и прокъсване с времето. Силно ме съмнява материята да е некачествена(но може и да е) и заради това да се е получил този проблем. Все пак си оставам на моето твърдение, че се е получило от дънки или дрехи с копчета, ципове и т.н. който имат.
Другият вариант е да си сядала и качвала толкова често колкото го правят хора за около 200.000 км пробег :mrgreen:
Pages: 1 2