Волво Клуб - България

Full Version: Новозакупено V40 - въпросчета
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Привет колеги. От няколко дена съм горд собственик на V40 , 1.8 с газ. инжекцион. Първите впечатления от колата са много добри, но имам няколко въпроса. На таблото ми свети една оранжево-зелена лампа със знак в нея подобен на знака на Ламбда. Въпросът ми е какво означава светенето на тази лампа? Друго нещо което ми направи лошо впечатление е, че всеки път като загася колата на следващото палене часовникът под оборотомера и текущия километраж се зануляват. От какво може да е, губене на маса някъде? Иначе като цяло е доста прилична машина и ще си паснем с "нея" Big Grin
Лампата с ламбдата си е за проблем с датчки на двигателя, може и да е от газовата, но си трябва диагностика. Зануляването на километража понякога е от некадърен алармаджия.
Газовата има един проблем в момента - отзад едно кабелче с обувчица дето влиза в "блока" доста грее като колата е на газ и доста намирисва на газ, та я карам на бензин в момента - много възможно е наистина да е от това! БЛАГОДАРЯ!
При мен тази лампа светеше след като сложих АГУ. След донастройка при газаджията, не се показа отново.
Необходима е диагностика,но наистина е твърде вероятно от газовата.Само не тръгвай да си сменяваш ламбда сонда без да си я прочел на компютър,много колеги го правят и са после са вътре с 150-200,а може и повече.Поздрави
K.Blagoev Wrote:...Друго нещо което ми направи лошо впечатление е, че всеки път като загася колата на следващото палене часовникът под оборотомера и текущия километраж се зануляват. От какво може да е, губене на маса някъде? ... Big Grin
Този проблем съществува и при мен, но така и не намерих решение във форума. Не съм се обръщал към специалисти. Но ми се струва, че започна да се проявява когато ми сложиха алармата.
joro74 Wrote:...Зануляването на километража понякога е от некадърен алармаджия.
И аз точно това си мисля, както виждаш от поста ми по- горе. Имаш ли идея какво точно може да е сгафил алармаджията, за да можем да си ги оправим километражите и часовниците? Предварително ти благодаря.
И аз имам същият проблем с ламбда сондата,при мен се получи при слагането на резонантно гърне на мястото на катализатора,но не мисля че ламбда сондата има проблем,понеже когато завъртя на контакт и изчаквам 1-2 сек. и тази лампа за ламбдата изгасва и тогава си паля колата,след това работи известно време и хоп тази лампа започва да светва и си седи така.Като изгася двигателя и го запаля пак лампата не свети ,ето затова си мисля че ламбда сондата е наред,ако не беше щеше да свети постоянно.Според мен до колкото съм запознат с този проблем които наи често се получава при слагане на газови уредби или смяна на катализатор ,като при мен,и от там газовете които минават през аспухната система променят стоиностите на които тази ламбда е настроена и от там дава грешка.Аз все още не съм го решил този проблем ,понеже според мен диагностиката няма да реши проблем и си карам така и колата няма никакви проблеми.Според мен решението е да се занули някак си тази ламбда сонда за да може да засече новите стоиности на изгорелите газове и може би тогава ще започне да работи нормално.Ако някои е решил този проблем ,моля да сподели мнение
И аз имам едно въпросче, макар че имам колата от 3-4 месеца. Дисплейя ограден на снимката(взета от гоогле) на моята кола не показва нищо от както съм я купил. За какво е той и дали някой знае как да го оправя?
Колега robakov, поне при моята кола на този дисплей се изписва външната температура. При мен беше изгоряла крушчицата на подсветката и беше трудно да се разчете, особено през тъмната част на деня. Ако при теб нищо не се вижда предполагам че са виновни гумените контактни пластини които са между платката и стъкълцето, но без да го отвориш няма да стане.
Pages: 1 2 3 4