Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с S40 1.8 115к. 1998г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги. Днес по време на движение колата загуби мощност и се усетиха вибрации все едно ,че не работи някой и друг цилиндър. Светна и лампичката за DSA .Двигателя се форсираше но нямаше тяга.След около 500м. всичко се оправи като лампичката продължаваше да свети и не се влияеше от копчето за изключване.После всичко се повтори няколко пъти докато се прибера.Като изгасих колата я запалих пак и лампата вече не светеше и работеше нормално.Моля ви за съвети къде да търся проблема. Благодаря ви,предварително.
Според мен трябва да се отиде на диагностика, иначе си е чисто гадаене/налучкване! Като се закачи тя ще си каже какъв е (бил) проблема.
Проблема е в някоя от бобините!
ico_kosara007 Wrote:Проблема е в някоя от бобините!
Благодаря ти за бързия отговор! Възможно ли е да разбера коя бобина е проблемна без сваляне на кабели ,тъй като проблема не е постоянен, например с мултицет и как ?
При мен проблема беше в бобината на втори и трети цилиндър(лявата бобина).Не знам от замерване дали ще се разбере коя прави проблем.Най-добре е като се случи прекъсването да видиш на място коя бобина е тръгнала.Това става като вадиш кабелите един по един.При изваждане ако няма промяна в работата на мотора, значи е там.
При мен се оказа дясната. Смених я с Valeo и за сега няма проблем. Благодаря ви за помощта!