Волво Клуб - България

Full Version: няколко въпроса за бордовия компютър
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте,
като цяло знам,че зимата се качва малко разхода на горивото,но при мен се качи повече отколкото предните зими съм свикнал да харчи.компютъра отчита отскоро странен моментен разход,да речем на свободна като съм стига до 10,преди ми стигаше до 5-6 максимум.отделно като засиля колата да речем на 60км и стоя на 4та скорост без да давам газ преди ми отчиташе 0 разход докато не падне скоростта на 45км.а сега при такова каране пак отчита между 3-6 разход.това е отскоро.мисля,че имам грешки в компщтъра,но не съм сигурен дали на това се дължи и затова пиша първо тема тук преди да отида да го проверят.друго,което ми прави е,че постоянно сменя показа на оставащото гориво,аз затова бях писал в друга тема.например зареждам гориво и ми показва,че съм на фуел или се качва до 150км и след малко каране стига на фуел.някой има ли идея това дали е от грешки в бордовия? и последно да попитам сега зимата трябва ли да почакам да загрее колата преди да тръгна или не пречи?и ако трябва то до колко градуса?колата е бензин 1.8 двигател с40 96г.в момента я карам веднага след като запаля и ми стой на колд двигателя за 3-4 минути каране и започва да показва над 40 градуса.
Според мен тези аномалии идват от износване на датчика в резервоара който отчита количеството гориво. И от там се шашка и инфо центъра. Ако имаш пари излишни смени го ако пък не да не ти пука. А колкото до разхода засичай си го пълно пълно, другото е мижи да те лажем.
Аз съм със същия мотор, Паля и до 10 секунди съм тръгнал, като первите 500-1000 метра я карам почти без газ най-много до трета скорост.