Волво Клуб - България

Full Version: Ел.Схема на vovlo s40 1.8 1996
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Някой може ли да ми прати ел. схемата на vovlo s40 1.8 1996 година. Трябва ми по точно за радиото, плафоните както и за всичко което работи през първо положение на контактния ключ. Вчера взе, че ми изчезна радиото и паметта на часовника както и на малкия километраж. На контакт работи километража и часовника и се запазваше стойността на часовника след като се изключи от контакт, но два три часа по късно се занули отново часовника и малкия километраж и този път не ми работи осветлението в купето. Централното и то изчезна вчера, но веднъж сработи. Навежда ме на мисълта прекъснат кабел или лош контакт някъде. Всички бушони ги проверих и са ок. Ако някои има схемата или е срешал подобен проблем да сподели.
Този предпазител (10А) в двигателния отсек погледнал ли си го?
[attachment=27976]
[attachment=27975]
Точно този беше изгорял и го смених ама сега е ок. Някъде трябва да има утечка или пък да не прави добър контакт.
Оправих централното. Вчера като отказа радиото и километража и от разглабянето и пробването кое не работи и не съм включил модула на централното на правилното място но преди малко като го включих и е ок. Обаче остава проблема с километража, часовника, радиото и плафона. Това което забелязах като слязох при колата педи малко като отворих вратата и се чуваше едно препукване долу в краката където са бушоните и модулите за централното и др. Все едно даваше на късо, но след 10 секунди спря.
Долу до предпазителите до съединителя минават доста кабели.Огледай ги един по един за да видиш къде ти окъсява.Заради това ти гори този предпазител.Друг вариант е при ел. техник, ама ще иска парици.Иначе може да си караш и така колата известно време, но мен лично ме дразни.
Принципно аз съм електротехник ама като нямам схемата и си играя на гадаене и с мултицета меря и търся. Оправих всичко този бушон който съм сменил го мерих след като го сложих да не е изгорял ок си е, мерих и дали има плюс до него и отново има и. Обаче се усъмних дали прави добър контакт и забодох мултицета на мястото му да видя какъв ток тече и дали тече нещо и минаха няколко милиампера отидох до купето и видях че всичко е ок. Просто не е правил добър контакт. Смених го с друг за по сигурно. А иначе че е дало на късо за да изгори е дало, но не е болка за умиране за момента. Мерси за помощта.
Колега ето ти малко схеми. В формат .XPS са, но ако си с Windows не би трябвало да имаш проблем с отварянето. Ако все пак не успееш пиши да се мъча да ги извадя в .jpg. Дано ти бъдат полезни.
Мерси колега