Волво Клуб - България

Full Version: Кога ще се научим кога да караме с халогени?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Има-няма 10-ма години съм зад волана и за това време нещата с халогените не са се променили, всеки си ги включва когато му хрумни (вечер, логично е), а дали някой си дава сметка, че включените излишно халогени може да навредят на някой?
Фарове за мъгла имаш в предвид?
Ами когато започне поголовно глобяване за това и глобите са поне 4 цифрено число преди запетайката...

Питал съм един двама защо карат така и отговора е: "Така колата изглежда по добре"... :? :roll:
Фаровете за мъгла е разрешено да се ползват само при лоши метеорологични условия( намалена видимост поради мъгла,сняг,силен дъжд и т.н) и задължително в комбинация с включени къси светлини.Ползването им при други условия, освен по-горе споменатите води до глоба, в повечето случаи по фиш-50 лева,че не може да се обжалва.Лично съм бил свидетел как щрафосаха един приятел. А аз бях вежливо предупреден от органите на реда преди 2 години, след което вече спазвам горните правила.
Решението е видеонаблюдение и честитки на адреса на собственика на колата. Всичко друго е тинтири - минтири. В истинската европа правата на гражданите са далеч по - ограничени от нашите и затова тук всеки си прави каквото си поиска.
Вече всичко се жали пред Съда.
ок, забранени са съгласен съм, но не виждам какво пречат? по - добре на халогени който да позлваш за дневни светлини, отколкото вече какви ли не LЕD ленти се появиха монтирани по всевъзможни начини, или пък някой ти се облещил на дълги посред бял ден. халогените нито заслепяват нито нишо. не виждам минуси от това да караш на халогени, освен от икономическа гледна точка(крушки и т.н.) не сте ли съгласни?
Щом е преценено че се ползват при определени условия, правилата трябва да се спазват и важат за всички. Коментарите от тук нататък са безсмислени!!!
stefi_pavlov Wrote:халогените нито заслепяват нито нишо. не виждам минуси от това да караш на халогени, освен от икономическа гледна точка(крушки и т.н.) не сте ли съгласни?

Колега, как да съм съгласен?!? Как да не заслепяват? Не ти ли се е случвало вечер, по светофарите да караш зад някой пуснал и задната халогенна светлина. Такива ми иде да сляза и да ... След като те заслепява подобна силна светлина на метър-два от очите, може и пешеходец да не видиш после.
Що за безумие е това да се кара на халогени в града, аз не мога да го разбера.

Мисля, че въпроса е риторичен и въобще не се нуждае от коментар.

П.П. Според мен трябва при ГТП да се обръща сериозно внимание на осветителната система и да не може да се минава преглед с конструктивни изменения в нея(ксенони и всякакви подобни лед добавки - любими са ми светещите пръскалки). А за неправилно ползване - глоби!
С риск да ме оплюете, съдейки по моя халоген - колкото с него толкова и без ...
Вярвайте ми, не усещам грам разлика в плюс при неговото пускане и в мъгла и без ...явно ми е проблемен, така че не мога да дам обективно мнение
... иначе крушките са H1
Ако трябва да съм честен, едни кофти сложени турски или китайски ксенони ми бият много повече в очите от колкото и най калпавия халоген Idea
Здравейте, аз също карам много често на фарове за мъгла отпред.. Но съм си ги настроил да светят надолу! (както трябва да е по-принцип) В крайна сметка са знаправени за МЪГЛА- да осветяват ниско настилката със маркировката... Не виждам как могат да заслепяват, освен ако са вдигнати колкото късите светлини и да светят централно със някакъв гаден рефлектор, на който е сложен евтин китайски КСЕНОН..
По-скоро ме дразнят тези които карат с ЕДИН ФАР и никой не ги спира.. Или тези на които единия фар осветява САМОЛЕТИТЕ и ти вади очите..Защото всеки ден пътувам извъградско и повярвайте ми повече трябва да глобяват тези с незиправните и ненастроени светлини отколкото тези които не заслепяват, а само помагат именно фаропвете за мъгла..
И к'во сега има халогени, май ги пускам само за да видя дали не са изгорели крушките. Трябва да е някаква непрогледна мъгла за да ми се наложи да ги пусна. В града, трябва да са забранени. Големите улици и булеварди са достатъчно осветени и няма нужда от халогени, а по-малките улици се кара бавно, съответно фара би вършил отлична работа. Но спора ми се струва безсмислен предвид факта, че то си е записано в ЗДвП, все пак хора са го мислили, гледали са и по другите държави как е , хайде стига да сме все по-умни от останалите Wink
Pages: 1 2 3