Волво Клуб - България

Full Version: Ел.стъкла проблем
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Колеги,от една седмица имам проблем с предно ляво ел.стъкло!При автоматично вдигане/след като е свалено и дръпна палчето нагоре за затваряне/стъклото се затваря и ВЕДНАГА слиза надолу - сякаш е в предпазен режим - когато срещне препиятствие преди да е затворено! Като задържа копчето за затваряне -няма проблем-затваря се,но иначе се връща/отваря/само.Някой да е имал такъв проблем? Confusedhock:
Ами и на мен ми го прави този номер, на С 80, но предполагам няма разлика в модула. Отварях кората смених водачите от които уж трябваше да идва проблема, но промяна не настъпи. Когато тръгна да вдигам стъклото, все едно то среща преграда и тръгва автоматично да се отваря пак. Надявам се да не е тръгнал да си заминава модула. Ако откриеш точната причина ще се радвам да споделиш. Успех Wink
Ами и мен ме насочват към водачите!Утре ще отворя пак кората и ще пиша за резултата!
Имах един голф и при него след изключване на акумулатор ставаше същата работа.След ден два от само себе си се оправяше,все едно се самоубочаваше .Може да губи памет и настройки,изчакайте преди да разглабяте.
Явно проблема е в модула!Почистих и смазах водачите,които впрочем си бяха чисти,но промяна няма!С ,,почукване" няма проблем - затваря се нормално,но когато е отворен изцяло и го пусна да се затваря,достига до пълно затваряне и се връща надолу 3-4 см,понякога и повече.като задържа копчето в положение "затваряне'' се затваря плътно!Може би е запаметило тази точка - 2-3 см отворено,тъй като когато карам през повечето време е така отворено заради цигарения дим!Важно е,че все пак се затваря.Може пък и да му дойде ,,акъла"!
pliva Wrote:Явно проблема е в модула!Почистих и смазах водачите,които впрочем си бяха чисти,но промяна няма!С ,,почукване" няма проблем - затваря се нормално,но когато е отворен изцяло и го пусна да се затваря,достига до пълно затваряне и се връща надолу 3-4 см,понякога и повече.като задържа копчето в положение "затваряне'' се затваря плътно!Може би е запаметило тази точка - 2-3 см отворено,тъй като когато карам през повечето време е така отворено заради цигарения дим!Важно е,че все пак се затваря.Може пък и да му дойде ,,акъла"!

Едва ли.
Има начин за обучение.
Довечера ще погледна в Вадис как точно беше и ще пиша какво трябва да се направи.
Предварително много благодаря! Smile
pliva Wrote:Предварително много благодаря! Smile


Няма проблеми.
За всеки случай виж това: http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...29&t=19250 Wink
Ако се счупи такъв водач и стъклото падне крайния ефект е доста лош в цифрово изражение.
Да,прегледах го и пак благодаря!Но при мен стъклото си се движи много леко и плавно.А и вчера като свалях кората проверих на носача - няма луфт,не играе.Колата все пак е на 92 000 км.Ще откача пак акомулатора...
И при мен също го имаше на времето, даже мислех, че това е нормално Smile
Лятото обаче като оставих колата в МП да програмират таймера на печката не знам какво са програмирали, но от тогава стъклото си се качва безпроблемно до горе и се смъква абсолютно до долу (преди това едни 3-4 съм не влизаха до края)
Pages: 1 2 3