Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с централно Volvo s40 97"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте! Проблемът е че при отключване на колата машинките задържат и колата се отключва трудно...даже една от вратите и с ръка се отключва трудно..Някой от вас да е имал този проблем и как го е решил?Трудно ли се разглобяват вратите и има ли специална течност за смазване на машинките за централното.Благодаря!
Пробвай да смажеш каквото видиш след сваляне на кората. Самите машинки са завряни на кучето в гъза и със сума ти защитни тенекии и капаци срещу отваряне с тел. Аз веднъж се борих да ги свалям и още имам белези по ръцете от операцията
А ако не ти се занимава можеш да отидеш в едно сервизче в Люлин ! Майстора се казва Пламен Маджаров и се занимава със стъкла централни и всякакви други неща свързани с електрото по автомобилите ето и тел:0894310070
Аз лично съм много доволен от него няколко пъти съм ходил при него и до сега съм нямал проблеми със каквото и да е било !
По принцип на С/В 40 имат навика телчетата които се движат от машинката до ключалките да излизат от щипките (най-вероятната причина е като им свърши смазката и започва да има по голямо усилие и излизат) и започват да се отключват трудно даже и с ключа или на ръка. Решението е едно.....сваляш корите преглеждаш дали някъде нещо не е излезнало от щипките и смазваш обилно (аз лично съм го правил с WD-40).
Успех! Wink
Същата работа е и при мене. Задните нямат отваряне, дори на ръка някой път е голям зор. Това го забелязах че зимата започна да става и като е студено е задължително. Май лятото го няма тоя проблем или поне се случва много рядко. И начи кво викате- да се свалят корите и да се напердаши с WD-40 богато па да видим?
Аз последно като имах такова задържане го излекувах със зареждане на акумулатора.
Ако мога дори бих казал, че при мен беше не задържане а, по-скоро като забавено действие на самите машинки, при отключване и заключване.
Ааа да и тва...Почне ли да пада акумулатора, започват да се "влачат" тия отзад и застиват насредата да речем...Дали не е комбинация от двете?