Волво Клуб - България

Full Version: електрически проблеми и липса на мощност v40 TD
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравейте преди 3/4 дена баща ми ползва колата и вчера се качвам и нямам никакъв ток а километража свети(часът и изминатите километри).Разкачих го акумулатора и пак го закачих но проблема остана. Може ли да е от някой предпазител да е гръмнал или нещо от сорта иначе може и да е забравил нещо включено и от там да се е изтощил, но не обяснява, защо километража свети дори и при липсата на поставен ключ.

Другия ми проблем е ,че нямам скорост/мощност като се кача на магистрала повече от 140 не мога да вдигна.Ходих на диагностика и ми казаха, че проблема е във 2/3 датчика които за "100-тина лева," щели да се оправят което неми се вярва.
Та обяснението му беше, че колата незнае на какво положение е педала на газта , и колко въздух, гориво да подаде/подава .Поне аз така го разбрах де ламбдата ми свети и се появява предимно при палене сервиз и зачеркната с Х кола. Някакви идеи да му се доверя ли на майстора или да потърся друг, също така категорично отхвърли съмнението ми за турбината каза, че надува.
пп: кой са точно тези датчици който отговарят за горивото и въздуха , че съм малко бос по устройството на колата .
По електрическия проблем не мога да ти кажа нищо, но по отношение загубата на мощност - виж електромагнитния клапан за свободен ход. При мен беше изгорял и имах абсолютно същите проблеми и симптоми. Смених го и всичко стана ОК. Цената му беше малко над 300 лева, в МФ беше приблизително тройна. Хубаво е да отидеш в читав сервиз, за да не те мотаят на принципа проба-грешка.