Волво Клуб - България

Full Version: Датчика за гориво нещо ме обърква..
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, забелязах, че датчика ми за гориво на таблото както показва една стойност и изведнъж пада с доста или обратното,вдига се (от сорта на една чертичка) Което е малко кофти, тъй като на моменти не мога да преценя колко всъщност ми остава... Днес примерно си карах спокойно на 2-ра черта (след червената скала) и изведнъж пада на червеното и светва лампата... :geek:
Друг проблем- онзи ден както стоях в колата на място, забелязах че за малко ми изгасна датчика..И след няколко секунди пак се включи!

Някакви предположения? Да не би да ми се джуркат някви отайки в резервоара които да мотат нещата. :?: Някакъв съвет, кое и къде да проверя? :ugeek:

Благодаря предварително ! Smile
добре дошъл в клуба хахахах, май при всички рано или късно се показва това нещо. аз минахпрез този път. пълня до горе а стрелката е на средата,и в един момент незнаеш колка нафта има. решението е вадене и чистене на поплавъците. два са като взима усреднена стойност от двата , и единия като не работи и алгоритъма на смятане отива по дяволите. от нафтата хваща едно като ..... тиня по самите пластини и не прави контакт като хората. поплавъците са под седалката , единия е при помпата другия е в лявата страна. проблема е че се отвиват с специален инструмент или както аз направих с самоделка инструмент(мога да ти я снимам). ако имаш вариант за диагностика с вида, можеш да симулираш пълно-празно -пълно, на всеки датчик по отделно, и така може да се види кой дава проблем да си спестиш отваряне и на двата.
..... а и да не го правиш на резервоар над 1/3 нафта, че като отвориш..... абе не ти трябва да знаеш какво става.
stefi_pavlov Wrote:добре дошъл в клуба хахахах, май при всички рано или късно се показва това нещо. аз минахпрез този път. пълня до горе а стрелката е на средата,и в един момент незнаеш колка нафта има. решението е вадене и чистене на поплавъците. два са като взима усреднена стойност от двата , и единия като не работи и алгоритъма на смятане отива по дяволите. от нафтата хваща едно като ..... тиня по самите пластини и не прави контакт като хората. поплавъците са под седалката , единия е при помпата другия е в лявата страна. проблема е че се отвиват с специален инструмент или както аз направих с самоделка инструмент(мога да ти я снимам). ако имаш вариант за диагностика с вида, можеш да симулираш пълно-празно -пълно, на всеки датчик по отделно, и така може да се види кой дава проблем да си спестиш отваряне и на двата.
..... а и да не го правиш на резервоар над 1/3 нафта, че като отвориш..... абе не ти трябва да знаеш какво става.

Ау, благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор! :!: Явно и аз ще правя упражнението със поплавъците :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ако можеш да ми щракнеш инструментчето ти ще се радвам много! (няма да ти крада лиценза обещавам хаха ) :lol: ..наистина ще ми е полезно.
А колкото да разглобяването (махане на седалки и тн, май ще трябва да си сваля VADIS,че до сега не съм го правил, а не искам на сляпо да пипам...Общо взето има ли нещо с което да се внимава и да се обръща специално внимание?

Благодаря много! Поздрави!