Волво Клуб - България

Full Version: Помощ за избор на бензинов двигател на V70?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги преди нова година се бях амбицирал за едно Волво В 70, но малко се забавих, сега отново е на дневен ред изборът на кола!
Решил съм Автомобила да е бензин, с ръчни скорости възможностите ми са между 2003 и 2005г след това финансите не стигат. Не съм съзтезател, трябва ми за семейна кола, не се вълнувам от турбини, чипове и други изгъзици.
Помогнете с мнение за качествата и безпроблемната работа на бензиновите мотори в диапазона 100-180 конски сили, на мотелите до 2005 г. Това са някои от моторите който оглеждах, ако имате други идеи помагайте, това волво ще ми е първо така че всеки съвет за мотор ще ми е добре дошъл.

Volvo2.0 T 180 к.с.
Volvo2.4 Bi-Fuel 140 к.с.
Volvo2.4 170 к.с.
Volvo2.4 140 к.с.

Благодаря предварително
Aз ти препоръчвам този мотор на Volvo 2.4 170 к.с.
Без турбина, идеален за това купе.Става за газифициране.Има маховик(както и останалите мотори) който се сменя на определени километри и никак не е евтин.
Bi-Fuel, може да се поразтърсиш в този раздел има 1 колега с такова от няколко месеца -това е колата!
Газифицирането може да ти скъси живота от нерви по гаснене, непалене, настройки, ламБи и подобни... има колеги с газификация, които ще ме нахулят сигурно, но не е ли фабрично - не важи. Smile
Аз имам 2.4 140 к.с. (не съм се и замислял да му слагам газ), доволен съм като цяло, изпреварвам си без грижи, но като се натовари колата се усеща. Харчи 7 извън и 12-14 вътре с нормално каране и доволни задръствания, затова горещо препоръчвам Bi-Fuel.
А, аз съм със споменатият от Ицо двигател 170кс . Разхода е макс 12/100 градско и 8/100 извънградско, доволен съм. Мнението ми за газта е като на колегата над мен. Wink