Волво Клуб - България

Full Version: Bi-fuel Метан - Филтър
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Привет,
Някой знае ли къде се намира филтъра за метана на коли с фабрична (заводска) уредба. Става въпрос за V70, S60 или s80 2002-2006 година.

[attachment=28603]
До колкото знам не е само един ще трябва да проследиш цялата инсталация че нашите газаджии са зле подготвени.
Е има и изключения които аз не познавам. :?
Ако някой колега познава такива той ще ти е от полза.Съжалявам :oops:
Здравей,
Аз съм с такова волво и всички газаджии които обиколих твърдят че няма филтър......... в момента ми преработват заводската метанова уредба, на тукашна, защото всички се изгавриха с тази кола, вкл. Мото Пфое - НИКОГА НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ КОЛАТА ТАМ, моята я бяха карали до Перник! Съвет ако отскоро караш колата, иди да ти сложат обикновен филтър и си го сменяй редовно, защото така може да си спестиш моите перипетии - фабричната уредба е страхотен кеф Smile Аз съм с уредба Виали.
Не съм чувал за каквато и да е газова без филтър поне един.
Айде помпата може да се приеме че няма да се затлачи с мизерия.
Но за ижекторите си трябва иначе лошо.Така мисля де Big Grin
Фабричния метан на Волво има утаечници за маслото от компресора. Когато регистрирах колата в Кат на оригиналния талон имаше записани 5 съда, а колата има 3 бутилки - реално тези 2 имат функцията да събират ако масло от компресора попадне. И трябва да се чистят когато се мерят бутилките на техн. преглед. И аз самия не съм голям разбирач казвам само с какво съм се сблъскал. Сложиха ми уредба която да мога да поддържам в България. Нямам думи просто ще повторя, че от фабричното по-добро няма, но да има къде да се обслужва........